Jump to content

Isključenje iz bračne stečevine


Albertina

Preporučene objave

Poštovani, muž i ja imamo stan nad kojim još nije uknjiženo zajedničko vlasništvo i koji glasi na njegovo ime i on plaća kredit. Imamo odraslu djecu iz prethodnih brakova. Nemamo zajedničku djecu. On sad želi da se potpišem na ugovor o isključenju iz bračne stečevine čime ne bih više imala pravo na njegovu imovinu, a tad bismo upisali i mene kao suvlasnika stana. Naknadno mi je rekao da je to zato što diže kredit kako bi sinu iz svog prvog braka kupio stan. Ujedno me uvjerava kako je to dobar način da nakon naše smrti naši potomci imaju " čistu" situaciju glede naslijedjivanja stana( pola mom sinu i pola njegovom sinu i kćerci). Ja sam jako nezadovoljna takvim ponašanjem i to sam mu rekla. Nije mi u interesu izazivati sukobe niti želim razvod, isto nemam namjeru potraživati svoje pravo na nekretninu koju on namjerava kupiti sinu za poslovni prostor, a u tome sudjeluje i njegova bivša žena, sin i kćerka. Osjećam se izdanom, te molim za savjet. Ja samo želim uknjižiti svoje suvlasništvo nad stanom i napisati oporuku u korist svog sina uz uvjet da se mom suprugu ako me nadživi omogući živjeti u stanu do njegove smrti. Kako je najbolje postupiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a cijom lovom bi on kupoval taj stan/poslovni prostor? vasom zajednickom il ima nekakvu vlastitu imovinu od prije il od darivanja il nasljedstva? ak misli na taj kredit trosit bracnu stecevinu onda i vi imate pravo na pola ulozene love.

to kaj vas stan "glasi" na njega, a bracna je stecevina, ne znaci ama bas nis al njegovo uvjetovanje da se vi upisite kao suvlasnica svoje imovine odricanjem od "njegove" je u najmanju ruku cudno. taj kredit i stan ste uzeli u braku il to otprije glasi na njega i kredit je od prije braka? kaj on tocno hoce? da vi potpisete da se odricete njegove polovice stana nakon njegove smrti? bu on to isto potpisal vama? 

uređeno: od Ancica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kredit smo uzeli zajedno i već smo bili u braku. Kao " problem" se pojavljuje to što bi on novu nekretninu kupovao za svoju djecu iz prvog braka, a oni inzistiraju da se ja odreknem prava na tu nekretninu( dio koje bi on platio novim kreditom). Pa su zaključili da bi ja bila zadovoljna da potpišem izjavu o isključenju iz bračne stečevine jer bi se na taj način izbjegle ostavinske rasprave i kao svadje izmedju njegove djece i mog sina nakon naše smrti. Trenutačno je ipak odustao od toga, a ja ne bi ni potpisala. Namjervamo ipak normalnim putem uknjižiti zajedničko vlasništvo nad stanom, a ja ću napisati oporuku da pola stana nakon moje smrti pripada mom sinu. Jako komplicirani odnosi radi toga što nam to nisu zajednička djeca, pa oko nasljedstva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija