Jump to content

Susjed i međa-problem!


viktor84

Preporučene objave

Poštovani,

imam problem sa susjedom i međom pa bih htio, ako je moguće, ćuti Vaše mišljenje o istome.

Naime, ženin otac i majka imaju kuću iza koje se nalazi oranica koja ima blagi zavoj i veličine je cca 5000 m2. Prije jedno 4 godine smo ja i žena zbog privatnih obaveza otišli van Hrvatske te smo se tek ove godine vratili nazad. U međuvremenu (prije 3 godine) je ženin otac preminuo te je navedenu oranicu od tada do lani obrađivao čovjek iz okolnog mjesta (kosio travu za ovce-znači oranica nije orana). Sada kada smo se vratili nazad, imao sam u planu navedenu oranicu izorati i posijati kukuruz međutim susjed koji se nalazi do te oranice je svake godine (od kada je ženin otac preminuo) sve više tokom oranja ulazio u našu oranicu odnosno praktički izravnao cjeli zavoj tako da sada oranica koja je prije bila ravna (sa blagim zavojem) sada ide skoro pa u trokut na donjem djelu. Probao sam s njim razgovarati međutim čovjek se pravi grbav i tvrdi da je međa tako kako je on izorao i ne želi uopće razgovarati o istome (inače radi se o dosta napuhanoj i agresivnoj osobi). Uglavnom ja znam otprilike gdje se međa nalazi jer prije jedno 10 godina (dok se susjed još nije niti doselio) je ženin otac zvao mjernika da točno odredi među pošto je u planu bilo ogradit oranicu, ali to nije nikada ograđeno zbog manjka novaca. Uz navedeno se i na katastar.hr snimci točno vidi granica tj. međa i da je susjed ušao cca 10m ako ne i više na donjem djelu oranice-uz to bila su i tri kamena koja su označavala među kojih sada više nema, pretpostavljam da ih je on uklonio. 

Pošto se sa čovjekom zbog njegovog ponašanja ne mogu dogovoriti jer se čovjek pravi lud, vrijeđa i ne želi ćuti nikakvo drugo mišljenje osim svoje, a ja novaca nemam da se vučem po sudovima zbog tuđih gluposti, razmišljao sam da samo dođem na oranicu i izorem prema starom stanju odnosno prema međi kako je bila prije pa se i ja onda isto tako pravim lud. Eto htio bih ćuti drugo mišljenje ili savjet dali je uopće to pametno tako izvesti ili postoji neki drugi bolji način, odnosno dali ja uopće smijem ponovno izorati dio koji je susjed prisvojio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija