Jump to content

Podjela imovine nakon rastave


pavlicvesna

Preporučene objave

Pozdrav!

Bila bih zahvalna ako bi mogli pomoći. Moj brat se rastao ove godine, u braku je troje djece od kojih je dvoje punoljetno (jedna kćer je udana) , a jedno maloljetno. Sinovi žive s ocem , te bakom i djedom s očeve strane. Snaha je također, unatoč neslaganju mojih roditelja, ostala živjeti u kući.

Ima nekoliko spornih situacija ali je ona oko imovine najspornija. 

-Moji roditelji su vlasnici zemlje i kuće. Kuća su sami izgradili na djedovini .Nakon što se brat oženio ostao je s obitelji živjeti u kući roditelja. Ni brat ni snaha u kuću nisu ništa ulagali osim što su plaćali dio režija i kupili namještaj za sobu. Nakon rastave ona odbija napustiti kuću.

Roditelji koji su  vlasnici kuće dozvolili su joj je da za vrijeme braka bude prijavljena u toj kući, međutim po rastavi ne znaju što napraviti da je odjave jer  misle da im bivša snaha obezvrjeđuje nekretninu svojim stanovanjem u njoj (jer se ne brine o njoj) a ujedno ne plaća njima kao vlasnicima  najamninu niti režije.

Puno hvala unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po rastavi braka ide podjela imovine, kao posebna parnica. U parnici utvrđuje se sva imovina na njihovim imenima, dakle imovina roditelja nije predmet diobe.

Trebate ju upozoriti da ako mirno ne preda posjed, slijedi tužba... jedino kada su maloljetna djeca u pitanju, tada je sud obazriviji, posebice ako žena nema svoje imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija