Jump to content

Duznik vece svote novca pobjegao u inozemstvo


Noname1202

Preporučene objave

Pozdrav

Prije cca 4god dogovorili smo neke gradevinske radove sa poznanikom koji nema svoj obrt. Placeno mu je 90.000kn, on je napravio radove u iznosu od 20.000kn i "nestao".  Sve je naravno zavrsilo na sudu, presuda je donesena u nasu korist. Nismo se mogli naplatit jer je doticnom "gospodinu" blokiran racun, a na svoje ime nema nikakvu imovinu. U meduvremenu smo saznali da se nalazi u Njemackoj i nasli smo na internetu grad i adresu obrta koji je otvorio. Mene sad zanima da li je moguce naplatiti dug preko tog obrta ili na neki drugi nacin s obzirom da smo u EU? Ako je otvoren obrt valjda onda mora imati nekakav otvoren racun na svoje ime...kako doci do podataka? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Da naravno,

imate presudu iz RH o dugovanju , odete u sud i trazite "Apostilu" i prijevod napravite na njemacki jezik kod sudskog tumaca, onda angazirate odvjetnika u Njemackoj najbolje blizu stanovanja duznika, ima u Njem.

Hrvata/Hrvatice odvjetnike ima koliko hocete i govore i hrvatski i njemacki jezik,  iz iskustva znam da mozete poslati svoju presudu odvjetniku u Njemacku , on ce Vam reci koliko Vas kosta tuzba u pocetku postupka , te kad platite Vi sudski trosak za pokretanje postupka se i stvarno pokrene Njemacki Sud. Hrvatske presude SVE POSTUJU , i vrijede 30 godina, tako da ce duznik biti poznan u Njem. Na Opcinski ili Zupanijski Njemacki Sud najblizem njegovom stanovanju. 

Ako Vam duguje u presudi iz RH ispod 5.000 € biti ce duznik pozvan na Njem. Opcinski Sud svog boravista. 

Ako Vam duguje vise od 5.000 € biti ce duznik pozvan na Njem. Zupanijski Sud svog boravista. Stim da Vi ni nemorate se ni pojaviti nego samo Vas odvjetnik, s kojim Vi komunicirate na hrvatski, jer ima ih koliko hocete preko Google upisete = "Anwalt für kroatisches Recht" i grad (?) u Njem. najbilzi duzniku.

Ili = "Anwalt kroatisch sprechend" i grad (?) u Njemackoj najblizi duzniku

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da kad prođete proces tuzbe pred Njem. Sudom sa presudom iz RH da mu odmah mozete sjesti na racun, i pokretnine , u Njem. ne postoji FINA , nego se direktno sve naplati , ali morate pokrenuti tuzbu koja se zove "Zwangsvollstreckung" kako sam Vam gore napisala.

I jos jedan plus za Vas je , da ako nabavite "Apostilu" i nađete odvjetnika u Njemackoj = da ce taj i provjeriti preko Opcine tocno stanovanje duznika, tako da ce 100 % dobiti i poziv na Sud  taj duznik. Odvjetnik u Njemackoj ima pravo traziti adresu tuzenog preko Opcine bez ikakvih problema.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija