Jump to content

Revolut i ovrha


kensei

Preporučene objave

Poštovani,

Molim da mi netko da konkretan odgovor.

Imam ovrhu na Fini i zaštićeni račun te ovrhu uredno plaćam. Otvorio sam Revolut račun i zatražio od poslodavca da mi plaću isplaćuje na Revolut račun, međutim on odbija to napraviti zbog ovrhe, navodno da je to protuzakoito, citiram:

¨

S obzirom da banka Revolut nema obvezu prijavljivanja otvorenih računa svojih klijenata u registar Fine, jer ju Hrvatski propisi na to ne obvezuju, sredstva koja bi bila uplaćena na raj račun ne bi mogla biti predmetom ovrhe.

S druge strane, pošto Poslodavac ima saznanje za postojanje blokade nad računom radnika, izbjegavanje uplate ¼ neto plaće na taj račun bilo bi zaobilaženje Ovršnog zakona i s tim u vezi nismo u mogućnosti izvršiti uplatu na Revolut račun za radnike koji imaju blokirani račun u Hrvatskoj banci. ¨

Mene zanima da li je poslodavac u pravu i stvarno mi ne može isplatit plaću na Revolut, ili unatoč ovrsi može? Jer koliko ja znam može ali trebam stručno mišljene.

Hvala,

 

Lp

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija