Jump to content

Rušenje stare zgrade i izgradnja nove na istom mjestu


Karlo55

Preporučene objave

Posjedujem stan u jednoj zgradi u Zagrebu.  Zgrada ima sveukupno pet vlasnika stanova, izgrađena je 1930. i u dosta lošem je stanju, tu i tamo se koji stan iznajmi na mjesec dana, ali većinom je zgrada prazna i uglavnom služi za odlaganje stvari vlasnika.

E sad, mi vlasnici imamo nekoliko nedoumica u vezi zgrade:

1. Ukoliko bi se nas svih petero vlasnika složilo da idemo rušiti zgradu, te izgraditi novu sa istim dimenzijama, bi li to bilo moguće te otprilike koje potvrde bi trebali za to?

2. Ta zgrada ima samo prizemlje i jedan kat, uz mali podrum za ostavu, a na tavanu je velik neiskorišten prostor za dva - tri stana. Bi li mogli, bez traženja nekakvih posebnih dozvola npr. za prostorni plan, podići nadozid za 60cm (ili se varam?) pa bi svi mi zajedno mogli prodati te stanove i od toga financirati izgradnju te zgrade?

3. Da li bi mogli mijenjati unutarnje stanje zgrade u smislu da smanjimo zajednički hodnik kakav je danas (jer je nepotrebno širok) te ga, uz stepenište, postavimo na drugi kraj zgrade te si prilagodimo položaje prozora kako nam odgovara? (Mislim da bi tada morali provesti ponovno mjerenja za zemljišne knjige jer bi se nam stanovi povećali po površini, zar ne?)

 

Evo, ako netko zna odgovore na ova pitanja bio bih vrlo zahvalan, ili imate nekakvu drugu bolju ideju što bi mogli napraviti? Obnova postojeće zgrade bi bila skuplja od gradnje nove zgrade jer praktički treba mijenjati sve na zgradi, a ovako možemo napraviti sigurnu, stabilnu i energetski učinkovitu zgradu te si prilagoditi stanove kako nam odgovaraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija