Jump to content

dobna granica


anonimno

Preporučene objave

pa sad..pitanje vam je onako..malo čudno.. :-)

ali, ajde..

 

do 14 godina djeca nisu kazneno odgovorna..ona se znaci iskljucuju..

onda idu malo stariji mlt, pa jos malo stariji mlt, pa mladji punoljetnici pa odrasle osobe koji svi redom mogu pociniti ovo k.d...

ali,

kako se radi o k.d. kod kojega je pocinitelj k.d. odgovorna osoba u pravnoj osobi, pa znajuci kakvo je ovo k.d. (zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju) i iz koje glave KZ (k.d. protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja) i koji su nacini pocinjenja, cisto sumnjam da ce to biti netko jako, jako mlad..

(iako, djeca se danas radjaju vec jako pametna, a mladi su prave sveznalice, pa sad..tko zna... :-D)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolegica je sve dobro napisala što se tiče klasifikacije osoba po kaznenom pravu, djeca..itd. ne postoje u pravu olakšice, već otegotne i olakotne okolnosti. Ako je zdravstveno stanje osobe takvo da je ona jaako loše, ili je duševni bolesnik, tada se postupak obustavlja i na tu osobu se primjenjuje zakon o osobama s duševnim smetnjama. postupak se neće obustaviti , ako je ta osoba zdrava, ili izliječena od sizofrenije koliko je to god moguće biti. Ako osoba ima pogoršanja u svojoj bolesti tada se postupak prekida, što je vjerojatni razlog zašto postupak i traje 10 godina.I iskreno nemam pametnog savjeta vam dati, nego sretno. p.s. nađite sposobnijeg odvjetnika!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bila su tri vještačenja - sudac i dalje inzistira da to nije dostatno - ležao je na psihijatriji 2 puta po 20 dana i jednom 15 dana , oba dva vještaka jedan kaze da ima shizofreniju i da je bolestan drugi tvrdi da ne može utvrditi , trći je opet utvrdio da je bolestan - od psihoze se liječi od 1955 godine , a ni tužioc nema nikakav dokaz sve su samo indicije - sada je došlo do toga da je sudac propisao privođenje - odvjetnik kojeg imamo od početka slučaj ne želi se javiti - uporno ga nazivamo - još smo mu novac dali unaprijed - ta osoba je u teškom psihičkom stanju sudac tlači da ga se dovede na saslušanje - bolest malo napreduje pa stagnira .

Može li se takva osoba osuditi i zanima me još smije li sudac odrediti liječenje(zadržavanje) u psihijatrijskoj bolnici bez pristanka skrbnika? i ako smije koliko dugo maksimalno ako osoba nije opasna ni po sebe ni po druge samo je bolesna i pod stalnim nadzorom privatnog psihijatra koji mu daje terapiju!

hvala unaprijed

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija