Jump to content

Otpremnine


snjeska21

Preporučene objave

Poslodavac je zbog loše gospodarske situacije odlučio prestati sa poslovanjem. Većina radnika je zaposlena 10-tak i više godina, tako da postoji obveza isplate otpremnine. Ako ugovorom o radu nije otpremnina ugovorena, obveza je isplate iznosa šest prosječnih plaća dobivenih u tri mjeseca prije prestanka rada. Da li je ovo obvezujuće jer Poslodavac tumači da se možemo pozvati na ZOR gdje se isplaćuje jedna trećina prosječne mjesečne plaće u zadnja tri mjeseca prije prestanka rada . U nedoumici smo i na koja se to tri mjeseca odnosi ako je prestanak rada  31.12.2022. ( da li listopad , studeni i prosinac ; ili rujan, listopad i studeni ).  Ukoliko je radnik bio na bolovanju jedan dio na našem teretu a drugi dio na teret HZZO koje plaće se uračunavaju u prosjek ( da li tri uzastopne gdje je bila cijela isplata kao za prijavu na HZZ ili onaj mjesec kada je bio na bolovanju preračunavam koliko bi dobio da je radio ).

Smatramo da radniku pripada otpremnina za cijelo razdoblje dok je bio prijavljen bez obzira što je sam početak rada bio Ugovor na određeno koji je po isteku prenesen na Ugovor na neodređeno  ( u kontinuitetu ).

Hvala

uređeno: od Borbena7
Naslov - velika slova
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Otpremnine
  • 10 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija