Jump to content

znatiželja


xela

Preporučene objave

ljudi imam jedno pitanje :) u kojim slučajevima sudac izdaje nalog za nasilan ulazak u nečiji životni prostor ( stan , kuću?) - gledam upravo filmić na dvd- u (amrički ) pa me to ponukalo da pitam kak je to kod nas ? mislim na provaljivanje brave i pretres stana - šta osoba mora napraviti da bi je takva sudbina dostigla:)? unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ulazak u zatvoreni prostor na nasilan način je dozvoljen kod pretrage kada osoba ne želi otvoriti ili kada se pretpostavlja oružani otpor ili kada se radi o djelima za koja se sumnja da su počinjena u sklopu zločinačke organizacije ili su počinitelji povezani sa stranom državom.

 

Prisluškivanje se obavlja isključivo temeljem naloga istražnog suca (u posebnim slučajevima i suca Vrhovnog suda) i to samo za teška kaznena djela (ubojstvo, razbojnsištvo, otmica, droge, krivotvorenje novca.......), odnosno ako su počinjena u sklopu zločinačke organizacije.

 

Nadam se da sam udovoljio znatiželji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Takve stvari se ne primjećuju ukoliko se radi o digitalnom načinu prisluškivanja (danas "redoviti " oblik prisluškivanja, s tim da ovo "redovita" ne znači da se mnogi prisluškuju, već ako se prisluškuje, da se koristi ova metoda)

 

Kada bi vam netko stavio mikrofon (tzv. "bubu") u telefon, onda bi moglo doći do interferencija, pa bi možda i mogli osjetiti šumove)

 

Ako imate bežični telefon "žnj" marke, onda je moguće da mu smetaju frekvencije nekih obližnjih uređaja pa da se zato sojećaju smetnje. Osobno mi se dogodilo da sam slučajno uhvatio na radiju telefonski razgovor susjede.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija