Jump to content

J.d.o.o. problemi sa direktorom i poslovanjem


Gifgod

Preporučene objave

Molila bih savjet, ni sama ne znam od kud bi krenula. 
Osnovala sam j.d.o.o. prije nekih godinu dana. Za clana uprave, tj ovlastenog direktora sam postavila muza. 
U samom startu nisam se planirala niti baviti firmom, nebi ni jos neko vrijeme jer sam na rodiljnom dopustu, ali dobila sam priliku ostvariti neke svoje poslovne ideje, za koju imamo vec registriranu djelatnost, priliku za ostvarenje poticaja.. ali.. upoznavajuci se sa svime saznajem da je poslovanje bilo ravno katastrofi, niti jedni doprinosi nisu do danas uplaceni. Usao u sustav pdv-a, jedini se on vodi kao zaposleni. Racuna nesto malo izdano, vecina uplata je isla pod "avans".  Za slag na kraju otkazao mu je i knjigovodstveni servis prije mjesec dana (zbog ne placanja) 
Kako je uopce moguce da on tako i dalje "posluje" ? Nije blokiran racun u banci. 
O opravdanjima necu niti pisati. Nego me zanima dali postoji ikakva opcija da bi uspjela zadrzati firmu, a njega maknuti? Ili da pokrenem postupak likvidacije i zavrsim sa tim? (ako je uopce to moguce bez njegove suglasnosti)  bar da se dugovi ne gomilaju, pa makar to znacilo da i od svoje ideje odustajem. 

Nadam se da sam objasnila dobro situaciju i da ce netko imati bilo kakav savjet sto da radim? 

Unaprijed zahvalna 
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije blokiran račun u banci jer netko ne radi svoj posao. Je li to zbog toga što nisu podnošeni izvještaji ili zato jer netko od službi ne radi svoj posao kako treba, ne bih vam znao reći. Tako da vam je najbolja stanica otići u poreznu i nabaviti potvrdu o stanju duga da znate na čemu ste za početak.

Druga stvar, vi kao vlasnica firme u svakom trenu imate pravo maknuti direktora i staviti nekoga novog (bilo vas ili neku treću osobu) da vodi poslovanje firme. Što se tiče likvidacije, to trebate jako dobro promislit. Da biste krenuli u likvidaciju, firma mora biti čista od dugova. S obzirom da nemate uvid u poslovanje društva i da ne znate na čemu ste, vrlo lako bi vas mogla zaskočiti značajna cifra koju ćete morati pribaviti da to riješite pa krenite prvo od dugova da vidite na čemu ste.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija