Jump to content

Darovanje nekretnine malodobnom djetetu


B23

Preporučene objave

prije 2 sati , B23 je napisao:

Dobio sam stan temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju . Nakon smrti istog uselio sam u stan sa obitelji. Pošto sam blokiran zanima me da li mogu svom malodobnom djetetu darovnim ugovorom darovati stan.

Hvala

Mogu vam reći slučaj mojeg bratića koji je htio isto darovati stan koji je naslijedio iza svoje majke svojem malodobnom djetetu jer je isto bio u blokadi (jamac osobi koja nije plaćala kredit).Može se naravno,no imate situaciju ako npr. želite taj stan prodati obzirom da je malodobno djete u pitanju Centar za socijalnu skrb može odlučiti da je npr. prodaja protivna koristi djeteta i to vam onemogućiti. Znači malo se raspitajte o tome. Ako je djete malo vi dok god ne postane punoljetno na neki naćin ovisite o centru za soc.skrb. Moj bratić je na kraju odustao od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 minuta, B23 je napisao:

Djete je malodobno ali nemam namjere prodavati stan, samo me zanima da li mogu darovati stan malodobnom djetetu i bez centra ili oni ulaze u to samo ako je prodaja stana.

Možete bez posredovanja CZSS. 

Vodite računa o tome da bi mogli biti tuženi od vjerovnika, radi pobijanja pravne radnje koja je počinjena na njegovu štetu. Kao i da bi mogli dobiti kaznenu prijavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može bez njihovog posredovanja, jer se ovdje ne raspolaže sa imovinom maloljetnika s obzirom da maloljetnik još uvijek nije vlasnik iste, odnosno njegova imovina se ne otuđuj. Tako da nije potrebna suglasnost za sklapanje pravnog posla (zastupan će biti po zakonskom zastupniku - roditelju), a samim tim nema ni zapreka za provedbu uknjižbe u zk.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija