Jump to content

Nalet na divljač, HLS odbija isplatiti štetu


Stew pidasso

Preporučene objave

Dobar dan.

 

12.11.2022. mi je jelen naletio na auto. Obavio sam sve, od policijskog izvještaja, prijave na vrijeme, itd. 

Nakon što sam mjesec dana čekao na policijski izvještaj, poslao sam ga kao nadopunu HLS-u (hrvatski lovački savez). Par dana nakon odgovaraju ovo:

- "Uvidom u Vašu policijsku potvrdu ustanovili smo da se šteta dogodila na području lovišta kojim gospodare Hrvatske šume, te se sukladno s tim trebate njima obratiti."

 

Da ne ispričavam detalje cijele priče, kako moram izigravati inspektora i zvati te neke lovce i ostale ljude, MUP stanicu jer nisu obavili posao kako treba (nisu javili predsjedniku lovačke udruge), itd.

Došao sam do broja nekog iz Hrvatskih Šuma (jer googlanje nalet na divljač i hrvatske šume ne izbacuje ništa od koristi), i čovjek govori da to područje nije njihovo već od te jedne lovačke udruge (čiji je lovac i bio, i upisano u policijskom izvještaju). Uputio me prema predsjedniku te lovačke udruge, rekao mi njegovo ime i prezime (mala sredina, znaju se ljudi) i da najbolje s njim vidim.

 

Nekako našao broj mobitela tog predsjednika lovačke udruge (prije nego su mi iz HLS-a odgovorili na mail s podatkom). Poziv je trajao oko 15-20min. Čovjek potvrdio da je to njihovo, između ostalog o čemu smo pričali (MUP ga nije obavijestio, niti taj njegov asistent koji je bio na terenu, itd.). 

 

Nakon svih tih poziva (MUP-u, HŠ, lovcu), javio sam HLS-u da je njihov čovjek iz sve ostale potvrdio da je to na HLS-u. Taj mail sam poslao 13.12.2022. 

Nisam dobio odgovor na mail. Totalna tišina sve dok nisam zvao onaj njihov broj (01 4834 560) dana 16.1.2023. Išao sam ispitati što se događa itd., jer mi je ovo prvi nalet i bavljenje ovakvoj stvari. Žena mi nakon provjere mog statusa (preko broja prijave) govori da je izvid štete spreman i da će bit dostavljen kroz dan-dva. Još sam pitao može li na mail a ne poštom, kaže naravno.

 

24.1.2023. (8 dana nakon tog zadnjeg poziva), zovem opet da vidim gdje je zapelo. Žena se javi i kaže da te moje prijave uopće nema, taj broj prijave štete ne može nigdje kod njih naći. Svakom bi odmah bilo sumnjivo, pa i meni. Kaže da će provjerit pa mi javit.

 

30.1.2023. ih opet zovem jer ništa nisu javili. Opet mi ne može ništa reć, prijave mi nema, itd. Kaže da će vidit s nadređenim i nazvat me.

I za iznenađenje, stvarno me nazvala 1h poslije. Kaže da to područje nije na njima nego na HŠ-u i to je to, nikakva obrazloženja, neku dokumentaciju ili nešto, jer baš svi (pa i njihovi) ljudi su potvrdili da je područje od HLS-a. Isto to su mi i rekli preko maila isti taj dan, 2h ranije (26.1.2023. sam poslao i mail uz ove pozive).

 

 

Što sada? Šteta na policijskom izvještaju je na 25000kn.

Hvala unaprijed.

uređeno: od Stew pidasso
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram priznati da sam se djelomično izgubila u svemu pa ću općenito reći ovako:

 

Za nalet divljači je odgovorno lovačko društvo koje tamo ima lovište. I da, morate se igrati inspektora, znam da je bila neka stranica na kojoj sam gledala koje LD je odgovorno. 

Velike su šanse da je to neko LD i osigurano pa će Vas uputiti (proslijediti) na njihovo osiguranje.

 

Kad to utvrdite imate pasivnu legitimaciju i možete tražiti svoj iznos te pokrenuti parnicu protiv odgovorne osobe. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija