Jump to content

Uknjizba vlasnistva


anonimno

Preporučene objave

Kupio sam stan, predao papire u opcinski sud ali je stiglo rjesenje kojim mi se samo odobrava Predbiljezba. Napravio sma gresku jer nisam predao i Izjavu prodavatelja kojom mi odobrava upis vlasnistva.

Zanima me, zar nisu sluzbenici kojima sam predao papire to trebali uvidjeti i upozoriti me na manjkavost papirologije kako bih izbjegao novi postupak koji kao i prvi kosta minimalno 250 kn. Postoji li clanak u zakonu kojim se bas za ovakav slucaj obavezuje duznosnike da predanu papirologiju provjere i upzore me na manjkavosti.

Jednostavno, ne zelim opet placati pristojbe koje bi mogle biti vece od 250 kn jer se slucaj predaje na Zupanijski szu.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikoga oni ne upozoravaju na manjkavosti. Jedino što možete je kod predaje zamoliti službenka da vam pregleda papire da vidi da li sve imate za predaju.

Predbilježba bi došla 50,00 kn, čini mi se.

Ne vrijedi vam pisati žalbu, jer niste imali potrebne papire, odbit će vas, a platit ćete još troškova.

Najbolje vam je ponovno skupiti sve papire i predati na ponovnu provedbu. Ovaj put zamolite da vam pregledaju imate li sve potrebno.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam kod uknjizbe predao sve paprire, valjane, i tabularnu izjavu, medjutim nasli su mi manjkavosti u opisu stana u kupoprodajnom ugovoru, pozivaju se na čl. 54 Zakona o zem. knjigama. Ja smatram da je stan potpuno točno opisan i određen i pišem žalbu ! Ali kod žalbe nemam nikakvih troškova, bar tako mislim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalbu se plaća 50,00 kn biljega, mislim. Piše Vam u uputi o pravnom lijeku, u svakom slučaju.

Kod opisa stana, jeste li naveli točnu česticu, ili poduložak ako je u položenim ugovorima, zemljišnoknjižni uložak i katastarsku općinu? Ako je etažirano, točnu etažu, točnu kvadraturu, sve? Jer sve mora biti točno onako kako piše u zemljišnim knjigama. Usporedite izvadak s ugovorom.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, ne piše mi da platim išta na žalbu. Ja sam u opisu nekretnine naveo zk. uložak, poduložak, kat. općinu, zemljišnu česticu, kat na kojem je stan i oznaku kata. Međutim na gruntovnicu gospođa kaže da to nije poduložak taj i taj već da se kod njih vodi pod brojem tim, a da sam trebao napisati suvlasnički udio na zemljišnoj čestici. Ako je zgrada etažirana i otvoren poduložak, a u podulošku piše u vlastovnici (B) udio, zašto ga ja moram navoditi ? pa ja sam napisao poduložak, tako piše na zk. izvatku (mada piše i etažno vlasništvo...). Poslo sam žalbu - neznam jeli pametno ali sam priložio izjavu prodavatelja ovjerenu gdje piše da sam dao kaparu za stan i tu slučajno piše opis stana sa udjelom, a na istu izjavu se poziva u jednom članku kupoprodajnog ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni su postupili po zakonu upisavši predbilježbu (što ne rade svi sudovi - mogli su vas i odbiti, kako neki rade). Time su vam napravili uslugu, jer ćete vi sada pribaviti izjavu koja nedostaje, napisati novi prijedlog za opravdanje predbilježbe, platiti 50 kn biljega na prijedlog i to je sve. Ne ide na Županijski sud ako nije žalba, što vam se zaista ne isplati pisati jer niste u pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija