Jump to content

uplata regresnog duga


vitoandlea

Preporučene objave

Molim pomoć,

ne znamo šta da napravimo. Brat mi je u 07/2006 imao prometnu neseću, vozio je neregistriran motor, bio alkoholiziran 0,60 i zabio se u parkirano vozilo. Ima teške ozljede lom svih mogućih kostiju na licu, oka, glave i dr., još uvijek ide na operacije.

Dobili smo dopis iz hrvatskog ureda za osiguranje da traće da uplatimo regresni dug u iznosu od 12000 kn za to vozilo, golf 2, može za te novce kupiti drugi :-P, da li je moguće osporiti takav iznos, da se smanji ili odgodi plaćanje. I da li postoji mogućnost da možemo tužiti tog tipa jer on je bio parkirao vozilo na cesti bez upaljenih svijetla?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam tko je ovdje kvazipravnik. Zakon je decidiran, tj. o,6o je alkoholiziranost i tu nema dileme. Ovdje se ne govori o uzročnoposljedičnoj vezi već o tome da je on krivac jer je imao 0,60 i tu se kod regresa nema što raspravljat. Ovdje je bitan isključivo regres. Istina je da se može tražiti suodgovornost parkiranog vozila no čisto sumnjam da to osiguravajuća kuća nije uzela u obzir. U pravilu se kod regresa najprije pogledaju sve olakotne okolnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne znamo šta je uzeto u obzir jer dokumentaciju o ošteti vozila, šta hrvatski ured za osiguranje priznaje jer moj brat se zabio stražnji dio vozila, i to piše u policijskom izvještaju nismo ništa dobili na koje smo navodno se imali pravo žaliti, to mi je rekla ženska kad sam zvala i pitala zbog čega je tih 12 000 kn jer u tom dobisu je pisalo da smo mi dobili obavijest o tome. Ja pokušavam to riješiti, jer starci stvarno ne stignu....

 

Da li tom hrvatski ured za osiguranje mogu ponuditi takvo što npr. doživotno osiguranje? Zar ne žele se oni pokriti ono što su platiti?

molim vas za pomoć jer stvarno smo u ne mogućnost dati toliko novaca...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono je isto moj komentar, ali mi je se isključila veza pa nisam skužila da me je stavio pod anonimno :-D

 

čini nam se kao da je sve neka spletka, jer prometna je bila u osijeku (ulica dalje od naše kuće) i tip je iz osijeka, ali on je prijavu i popravak radio u vinkovcima, preko euroherca, to smo navodno saznali

 

I bila sam se krivo izjasnila htjela sam napisati policu o osiguranja života :-P, da li je to stvarno moguće? Pogotovo što je preko hrvatskog ureda za osiguranje a preko neke osiguravajuće kuće.... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HUO naplaćuje regres isključivo ako je vozilo bilo neregistrirano. U vašem slučaju nije bilo registrirano (to sam tek sad skužila-sorry) pa morate isključivo pregovarat sa HUO. Mislim da i sa njima možete dogovorit na rate ali bi trebali dokazat nezavidnu financijsku situaciju. Pokuašajte!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Anonimni, najprije se logiraj kao korisnik pa tek onda govori da "ne znam o čemu govorim". Govorim iz iskustva i nastojim obvezniku regresa pomoći, a ne pametovat kao ti. Bitno je to kada si ti pregovarao sa HUO (možda prije 5 godina). Vjeruj mi vremena su se promijenila. Ja također savjetujem dogovor pogotovo jer se ovdje se radi o nekoliko bitnih prekršaja... Sve su to otegotne okolnosti. Ubuduće, logiraj se kako bi barem naš admin znao tko što piše.!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ubuduće, logiraj se kako bi barem naš admin znao tko što piše.!!!!

 

A ovaj piše bedastoće. A što ćeš prigovarati, da se ne ponavljam, neregistrirani motor, nasisani vozač, udario u parkirano vozilo.

 

O kakvoj to suodgovornosti pričaš Jedino što možeš napraviti svojim savjetima je nabiti još jedno 10.000 sudskih troškova ovom polomljenom jadniku.

 

Anonimni II (prvi gore) PS ne da mi se logirati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija