Jump to content

vodovod1

Korisnik
 • Broj objava

  179
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

vodovod1 je zadnji put osvojio dan siječanj 17

vodovod1 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O vodovod1

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. vodovod1

  sanitetski prijevoz

  Ne znam da li to uopće može biti obrt: Pravilnik o organizaciji i načinu obavljanja djelatnosti sanitetskog prijevoza Članak 5. Pod uvjetima propisanim ovim Pravilnikom u pogledu kadrova i medicinsko-tehničke opreme sanitetski prijevoz mogu obavljati domovi zdravlja, ustanove za zdravstvenu skrb i zavodi za hitnu medicinu jedinice područne (regionalne) samouprave. To je iz 2019 godine, tu nigdje ne spominje da može biti obrt.
 2. Za navedene djelatnosti ne trebate ishoditi posebno rješenje za minimalno tehničkle uvjete, samo ih upisujete u registar. Možete odmah sve upisati. Naknadni upis košta 150 kn.
 3. Zbog web shopa morate upisati još djelatnost: 63.99 Ostale informacijske uslužne djelatnosti, d. n., Za Web shop morate dobiti još jedno rješenje: MTU(za to trebate imati poslovni prostor minimalno 6m2)
 4. Ovaj tečaj z POU-a nije valjan za otvaranje obrta, iako znam da naplaćaju 3-4 tisuće kuna i upisuju u radnu knjižicu. S tim možete kod nekoga raditi ko već ima otvoreno. Da li ste imali predmet masaže u srednjoj?
 5. Aromaterapija je slobodni obrt, a za masažu morate imati minimalno položen kurs u obrtničkoj komori (1200 kn, ali vam država poslije vrati oko 70%). Što ste vi po struci? Ove djelatnosti možete obavljati u stambenom prostoru, ali možete i po terenu.
 6. Može ovo: 43.31-Montaža suhe gradnje 43.32 Ugradnja stolarije 43.39 Ostali završni građevinski radovi Ovaj razred uključuje: – čišćenje novih zgrada nakon završetka gradnje – ostale završne građevinske radove, d. n.(ali to ne uključuje soboslikarske, niti postavljanje podnih obloga)
 7. vidite da je taj dio prestao važiti, a zakon je jači od pravilnika, najbolje onda nazovite Ministarstvo 01/6106-111 (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb) javnost@mingor.hr pa nam javite rezultat
 8. Članak 22. izmjene i dopune Zakona o trgovini NN 114/11 Danom stupanja na snagu ovoga Zakona, prestaje važiti: – Uredba o posebnim uvjetima za obavljanje trgovine na malo u određenim vrstama prodavaonica (»Narodne novine«, br. 105/01.), – Popis vezanih i povlaštenih obrta koji je sastavni dio Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica (»Narodne novine«, br. 31/95., 87/01., 47/05. i 42/08.) u dijelu koji se odnosi na stručnu spremu pod G. Trgovina na veliko i na malo. a sve vezano na članak 7. istog Zakona: Članak 7. Članak 15.
 9. Mislim da Vam sprema ne odgovara, evo iz Zakona: Stručna osposobljenost osoba odgovornih za prijevoz Članak 20. (1) Prijevoznik mora biti stručno osposobljen, odnosno imati zaposlenog stručno osposobljenog upravitelja prijevoza ili mora imati sklopljen ugovor o obavljanju poslova upravitelja prijevoza s fizičkom osobom koja je stručno osposobljena za upravitelja prijevoza, odnosno s pravnom osobom koja ima zaposlenog stručno osposobljenog upravitelja prijevoza. (2) Upravitelj prijevoza je osoba koja je položila ispit o stručnoj osposobljenosti za obavljanje djelatnosti javn
 10. Nije potrebna više trgovačka škola, dovoljna je bilo koja SSS minimalno u trogodišnjem trajanju.
 11. Onda Vam je najbolje da nazovete osobu u MUP koja radi na izdavanju tih odobrenja u vašoj županiji.
 12. 1. ne treba majstorski u j.d.o.o. to je samo za obrt 2. https://mup.gov.hr/privatna-zastita-i-detektivski-poslovi/683
 13. vodovod1

  Otvaranje tapetarskog obrta

  KOju imate srednju? Možete si napravit razliku ispita za tapetara.
×
×
 • Napravi novi...