Jump to content

Darovni ugovor prije stečenog vlasništva


amater.v

Preporučene objave

Zlorabeći ovisnost o bratovoj pomoći majka je potpisala darovni ugovor 10 g. nakon očeve smrti, za polovinu kuće koja je bila knjižena na pokojnome ocu.

Ni na koji način nije od nikoga ometana za mirno korištenje kuće ni od koga.

E sada da bi "brat" to proveo, morao je natjerati majku od 85 g , u invalidskim kolicima, da tuži za bračnu stečevinu IAKO je dala nasljedničku izjavu kojom se prihvatila nasljedstva i svoj nasljedni dio iza oca ustupila drugome "bratu"

Prvi pokušaj im nije uspio pa su pokrenuli novu parnicu jer ja se nisam u prvoj slagao zbog navedenog, više nije bila u ostavini radi prenosa svog prava, i u toj drugoj parnici protiv mene su uspjeli. Zanimljivo no de jure je tako

i sada se dešava slijedeće. U z.k. upisuje se temeljem rješenja suda pravo na 1/2 kuće . To se upisuje u maju 2016 godine

Tri mjeseca iza toga "brat" dostavlja na provedbu darovni ugovor koji je datiran i ovjeren kod J.B. u trećem mjesecu 2013 godine

znači 3 godine PRIJE nego je majka stekla vlasništvo.

I to u z.k. odjelu prolazi i "brat" prebacuje sada tu polovinu kuće na sebe.

Majka umire i nema više na sebi ništa.

Ja utvrđujem tu rabotu, ukazujem na ostavinskoj raspravi na to no upućuje me se da tužim da bi pokušao vratiti u prethodno stanje , vratiti u majčino vlasništvo i da se nakon toga napravi ostavina.

Pitanje. dali ovo može ovako ostati stajalištem "brata" da činjnično majka nije imala imovine u trenutku smrti ili imam šanse za ovo u parničnome postupku vrakiti u prijašnje knjižno stanje tj. u vlasništvo majke.

Ističem da je darovnim ugovorom u biti darovala i ono što je u principu bilo i dio ostavinske mase iza oca pa tako je po meni darovala i moj dio jer u tome trenutku NIJE bila uknjižena kao vlasnica onog što daruje.

Smatram da je tu evidentan i propust z.k. odjela koji je proknjižio novo stanje i to sve jasno u zemljišnjim knjigama stoji činjenično poklonjeno - darovano tuđe vlasništvo.

Zahvaljujem na odgovoru

Imam li šanse ovo oboriti. Hvala

 

uređeno: od amater.v
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija