Jump to content

Nasilje u obitelji


pxenija

Preporučene objave

Postovani,

 znaci prijatelj mi je zavrsio u zatvoru zbog obiteljskog nasilja, culi smo se telefonom (trenutno je u zatvoru u Osijeku)..

06.12.2022 ga je supruga prijavila policiji zbog obiteljskog nasilja, on tvrdi da ju nije istukao nego se branio kada ga je ona napala u napadu ljubomore. Isto vece ga je policija privela u istrazni zatvor u Osijeku, od tada do danas je tamo. Ne dobiva bas puno informacija od svog odvjetnika, dobio je godinu i 2 mjeseca. Kako sam ja citala u istraznom zatvoru su svi manje - vise do 3 mjeseca, kod njega je to u meduvremenu 5 mjeseci, sada bi trebao (kako sam citala u netu) ici na dijagnostiku u Remetinac ( mjesec  do 40 dana) pa na odsluzenje kazne u neki od zatvora u HR. Konacno moje pitanje .. da li mu se ovih 5 mjeseci + mjesec sto ce biti na dijagnostici uracunava u dodjeljenu kaznu od godinu i 2 mjeseca?? Da li ima ikakve sanse da izade iz zatvora prije? Mislim na ovo sto sam citala ovdije na Forumu nakon 3/4 izdržane kazne može tražiti da ga se pusti na uvjetnu. Kada da podnese zahtjev?? Kada već bude 10 mjeseci u zatvoru ili možda malo prije? Koliko traje taj postupak, mislim koliko brzo dobije rješenje o tome da li izlazi ili mora odslužiti cijelu kaznu.

Svaki savijet je dobro dosao..

Puno hvala i lijepi pozdrav Xenija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Nasilje u obitelji

..oprostite sto sam mozda naporna,  ali..

jucer sam se cula sa prijateljem i govori mi da mu treba doci sudski vjestak i da o tom vjestaku puno ovisi.. sta je sad pa to?? sinoc sam procitala veci dio sudskog prava i nigdje nisam naisla na pojam sudski vjestak u smislu sta on moze promjeniti s obzirom da je prijatelj dobio presudu od godinu i 2 mjeseca..?? Da li se stvarno imamo necemu nadati?? Ili ipak mora u Remetinec na dijagnostiku.? 

hvala unaprijed 

LP Xenija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija