Jump to content

radna sposobnost i potvrda lijecnika


bongozg

Preporučene objave

U kojoj mjeri poslodavac smije znati za zdravstveno stanje zaposlenika? Ne govorim o svom slucaju, nego bilo kojem hipotetskom slucaju, od neke kronicne bolesti, do psihijatrijskih dijagnoza.

 

Da li potencijalni poslodavac ima pravo dobiti ista na uvid, da li ima pravo znati da posloprimac ima kakvu kronicnu bolest, te da li je potvrda lijecnika medicine rada sasvim dovoljna po tom pitanju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je liječnik specijalist medicine rada utvrdio da ste sposobni za obavljanje posla i izdao Vam potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti, to je dovoljno za poslodavca. U slučajevima gdje su specifične zdravstvene sposobnosti propisane za određene poslove, potvrda o prolasku sistematskog liječničkog pregleda i dobiveno odobrenje/svjedodžba također su dovoljni. Poslodavac ima i izbor poslati radnika ako su preduvjeti ispunjeni na izvanredni liječnićki pregled, također mu je dovoljan i u tom slučaju papir gdje piše zadovoljio/sposoban. Vaše zdravstveno stanje i način liječenja su stvar osobnog odnosa između Vas i Vašeg liječnika.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija