Jump to content

Privremena zaštita za Ukrajince - specifična situacija


Penn&Teller

Preporučene objave

Dobar Dan

Tada djevojka, je pobjegla iz Ukrajine u Hrvatsku kada je rat u Ukrajini počeo. Regisitrirali smo joj boravak u Splitu gdje je dobila status privremene zaštite (zelenu kartu), u 3mj 2023. godine. U medjuvremenu 4 mjeseca kasnije, morala je zbog posla napustiti Hrvatsku i Europsku Uniju, te otići raditi u Moldaviju (tamo pomagati izbjeglicama)

U medjuvremenu smo se zaručili, te bi se ona sada vratila u Hrvatsku živjeti tu. Kako se nismo planirali vjenčati još neko vrijeme iz osobnih razloga, onda bi se htjela ponovno prijaviti za privremenu zaštitu ili produžiti onu koju je imala dosada.

Zvao sam provjeriti s policijom, policija u Osijeku mi je rekla da ne može više dobiti privremenu zaštitu jer su rokovi za produženje prošli 24.6.2023. Kako bi potvrdio tu informaciju zvao sam policijsku upravu u Splitu, oni mi kažu da ne bi smjelo biti problema, da bi morala moći produžiti  jer nemaju naputka u takvim slučajevima. Zagrebački ured na zalost mi se ne javlja hehe

Pa me zanima, da li se ona, ako u slučajno da ne može dobiti produženje, moze prijaviti ponovno? Jer recimo koja je procedura za Ukrajince koji sada dolaze iz Ukrajine?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija