Jump to content

pravo na hrvatsko drzavljanstvo


Hrvatica84

Preporučene objave

Zivim u Bosni,gdje sam i rodjena.Po nacionalnosti sam donedavno bila Bosnjakinja(muslimanka),medjutim,to se promijenilo.Imam decka hrvata s kojim zivim.Prije nekoliko dana sam i krstena.Oduvijek sam postivala hrvatsku kulturu,obicaje...Cak slavim i Bozic!:)...Zato molim,ako neko zna,da li mogu dobiti hrvatsko drzavljanstvo na osnovu toga sto stujem sve hrvatsko,a nisam podrijetlom iz Hrvatske.Unaprijed sam zahvalna.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pripadnost hrvatskom narodu morate dokazati nekom ispravom izdanom prije 1990 godine iz koje je vidljivo da ste se izjasnili kao hrvatica. Ako budete u braku sa hrvatom državljanstvo možete tražiti nakon tri godine braka no prethodno morate imati odobren privremeni boravak odnosno stalni boravak u RH. Treći uvjet je 5 godina neprekidnog boravka u RH (od dana podnošenja 5 godina unatrag)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav

Prema prirođenju(naturalizacijom),moraju postojati ovi uvjeti:

1.Punoljetnost,da imate otpust iz stranog državljanstva,imati boravak najmanje 5 god.,na području RH,poznavati hrvatski jezik i latinično pismo,te da se iz vašeg ponašanja može zaključiti kako poštujete pravni poredak i običaje RH.

Sretno :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija