Jump to content

kupnja firme


anonimno

Preporučene objave

Pretpostavljam da je riječ o društvu s ograničenom odgovornošću..kupnjom d.O.o. vi se upisujete kao njen novi osnivač i time stječete (ako ste jedini kupac) sve poslovne udjele u tom društvu..

Dakle ono sto je vama potrebno je: sa izjavom/drustvenim ugovorom o osnivanju (kojom je bivsi osnivac/i osnovao/li drustvo, i to s onom novijeg datuma, ako je od 1992 do danas bilo kakvih promjena zbog kojih je bila potrebna izmjena izjave odnosno drustvenog ugovora) i otici javnom biljezniku koji ce vam obaviti sve sto je potrebno..

 

 

vi se jedino morate odluciti tko ce biti direktor/clan uprave, da li cete dodavati ili brisati neke djelatnosti ili ce se nesto drugo (osim promjena osnivaca) mijenjati u izjavi/drustvenom ugovoru.

Ako mislite da mozete sami sastaviti ugovor o prijenosu poslovnih udjela s naknadom u obliku javnobiljeznickog akta (koji ce se solemnizirati) moglo bi vas doci nesto jeftinije…

ponesite vazecu osobnu iskaznicu ili vazecu putovnicu (to vrijedi i za bivseg osnivaca od kojeg kupujete drustvo, sto znaci da oboje morate biti prisutni, a ako osnivac nije ujedno i direktor/clan uprave ili ako ima vise direktora/clana uprave onda i oni moraju biti prisutni), zapisite si negdje vas JMBG jer bi vas kod javnog biljeznika mogli to zatraziti…

po mogucnosti se probajte najaviti kod javnog biljeznika prije nego dodete…

 

i naravno pripremite si novceke..nisam sigurna koliko ce vas to kostati pa radije pitajte..sve vam ovisi o broju (novih) osnivaca, broju direktora, visini temeljnog kapitala, pricijenjenoj vrijednosti tih poslovnih udjela..itd.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija