Jump to content

Utvrđivanje odgovornosti - molim savjet


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molim Vas za savjet povodom sljedećeg slučaja:

 

Krajem prosle godine imao sam prometnu nezgodu. Na raskrizju sam skretao udesno i zaustavio se zbog propustanja NN pjesaka. Dok je moje vozilo stajalo i propustalo pjesaka, vozilo koje se nalazilo iza mene krenulo me obilaziti i tom prilikom svojom desnom stranom zakvacilo moje vozilo.. Uglavnom, policija je dosla i obavila ocevid i nakon nekog vremena dobio sam zapisnik u kojem je navedeno da je jedino protiv mene pokrenut prekrsajni postupak.. Pojavio sam se na sudu i dao sam iskaz da se ne smatram krivim te naveo clanke zakona po kojima je ustvari drugi sudionik odgovoran za nezgodu. Buduci nisam pravnik a steta na vozilu nije toliko velika da mi se isplati angazirati odvjetnika molim Vas da mi odgovorite na sljedece pitanje te ako imate kakav savjet:

1. Da li sud u postupku koji se trenutno vodi samo protiv mene moze utvrditi odgovornost drugog sudionika i da li temeljem tog rjesenja mogu od osiguravajuceg drustva potrazivati odstetu?

 

To mi je vazno jer trenutno zivim u Dubrovniku a spor se vodi u Zagrebu te mi se ne isplati dolaziti svaki put u ZG samo zbog toga da bi sud donio rjesenje da nisam kriv ako tim rjesenjem ne mogu naplatiti stetu na vozilu..

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija