Jump to content

Kupoprodajni ugovor iz 1963. i njegov nepoznat aneks


Davor80

Preporučene objave

Radi se o PRAZNOM zemljištu koje je moja pokojna baka prodala 1963. godine. Slučajnim uvidom u e-oglasnu ploči suda uočio sam da su nasljednici kupca konačno odlučili upisati svoje vlasništvo u pojedinačnom ispravnom postupku. Prema rješenju kojeg je sastavio sudac ZK odjela, postupak su izgleda pokrenuli još krajem devedesetih, kada im je moj pokojni otac, navodno dao izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika da ta imovina nije predmet ostavine moje bake i da mu ne pripada. U daljnjem kronološkom navođenju, pojavljuje se i ovaj čudan aneks ugovoru, sastavljen 2011. godine:

Cl. 2 navedenog aneksa izmijenjen je cl. 1 osnovnog
kupoprodajnog ugovora tako da isti glasi „…utvrduje se da predmet kupoprodaje
prema katastarskoj izmjeri predstavlja kcbr. ****, kuca broj 22/1, kuca broj 22 i
dvorište, ukupne površine 317 m2,**** k.o. Dubrava“; sve ostale
odredbe ugovora iz 1963. ostaju na snazi (cl. 4 aneksa), dok potpisnici aneksa cl. 5
istog ovdje predlagatelju daju bezuvjetnu dozvolu uknjižbe. Potpisi svih ugovornih
strana ovjereni su po javnom bilježniku.

Sudac ZK odjela unosi u zapisnik kao činjenicu da smo moja majka i ja potpisali taj aneks kod javnog bilježnika, ali nismo! Do sada je u takvim slučajevima naknadnog upisa vlasništva uknjižba vršena samo na temelju kupoprodajnog ugovora, a sada se po prvi puta spominje mene kao unuka zajedno s mojom majkom, pa se čak morao sastaviti aneks o kojem mi koji smo ga navodno potpisali saznajemo tek s e-oglasne ploče suda, i to nakon 12 godina! Prema diktatu suca, ispada da javni bilježnik nije imao u ruci moju osobnu iskaznicu pa je čak ovjerio dokument s pogrešnom adresom. U zapisniku se spominju i nekakvi uredni pozivi koje smo navodno dobili, ali na koje se nismo odazvali, ali i to nam je potpuna napoznanica. Na dotičnom zemljištu/ kasnije izgrađenim zgradama nemamo nikakvog interesa, pa pretpostavljamo da po gruntovnoj provedbi ovog rješenja po nas ne mogu nastati nikakve negativne posljedice, ali zar je ovo red? Kakav će aneks ugovoru ili možda čak sam kupoprodajni ugovor sutra ovjeriti javni bilježnik, čak i bez osobne iskaznice potpisnika? Što ako se radi o nekom nesretniku koji nema internet ili je u godinama pa ne može svako malo provjeravati što mu rade s imovinom? Molio bih za mišljenje. Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija