Jump to content

Izvanparnicni postupak razvrgnuca


sonja 1

Preporučene objave

Lp..Imala bih par pitanja.Znaci vlasnica sam nekretnine 5/6 a moja sestra 1/6 i nikako nismo mogle postici dogovor oko isplate njenog djela jer zeli polovicu iznosa od prodaje nekretnine.Ja sam angazirala odvjetnicu i pokrenuli smo vanparnicni postupak razvrgnuca suvlasnicke zajednice..Dobili smo datum od suda kad ce doci sudski vjestak..Naime zanima me sad kad sudski vjestak izvjestaci kucu i mi dobijemo nalaz ako se ona ne slozi s visinom iznosa koji nju pripada od cjekokupnog iznosa sta ona moze ucinit? Znam da moze trazit drugog vjestaka i platit ga ako joj sud to dopusti..Zanima me ako to ne ucini  a ne zeli uzet novce  da ju isplatim da li ju sud moze prisilit da uzme novce tj da ju ja isplatim dok dobijemo nalaz sudskog vjestaka. Napominjem da se zalila na dopis sudu otkajo je dobila od suda dopis da sam pokrenula izvanparnicni postupak razvrgnuca i napomenula da ako ne bude zadovoljna ponudom da bude predlagala sudu da se kuca stavi na javnu drazbu.. sud je  poslije toga poslao resenje o vjestacenju kuce na navedeni datum i trenutno cekamo da se izvjestaci kuca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Razvrgnuće isplatom (da sud vama naloži da joj isplatite njezin dio, a da ona to mora prihvatiti) je moguće isključivo ako imate više od 9/10 suvlasničkog udjela (što nemate) ili ako ''za to postoji osobito ozbiljan razlog'' (npr. vi živite u kući već godinama, a ona nema posjed kuće uopće). 

Ako ništa od ovoga nije ispunjeno, onda će se razvrgnuće provesti upravo tako da se nekretnina stavi na javnu dražbu i da podijelite novac ostvaren prodajom, na način da vi dobijete 5/6 iznosa, a ona 1/6.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija