Jump to content

Pitanje - par stavki kupoprodajnog ugovora


anonimno

Preporučene objave

Kupujem gradilište i pišem ugovor, te molim par savjeta:

 

1) Kako sam temeljem predugovora vec dao 10% kapare, kako da se "izrazim" oko cijene u Ugovoru:

"Ugovorne strane sporazumno utvrđuju cijenu Nekretnine iz članka 1. ovog Ugovora u iznosu od..."? Cijenu u predugovoru smo formirali u EUR, kaparu smo dali u kn. Rekli smo da ce isplata ici prema srednjem tecaju HNB na dan kupoprodaje.

 

2) Je li ovo dobra tabularna izjava:

"Temeljem ovog Ugovora, Prodavatelj dopušta Kupcima da bez bilo kakve njegove daljnje suglasnosti ili odobrenja, u zemljišnim knjigama i drugim javnim očevidnicima izvrše prijenos prava vlasništva na Nekretnini iz članka 1. ovog Ugovora, i to s imena i vlasništva Prodavatelja na svoja imena i u svoja vlasništva."

 

3) Mogu li staviti nesto tipa "Ukoliko uknjdzba ne uspije, prodavatelj je duzan u roku xx dana vratiti novac + kamate."?? Kako tocno

 

4) U koliko kopija mi treba taj Ugovor? Mogu li ga naciniti u koliko hocu? Da li to mijenja cijenu kod JB?

 

 

HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šteta što se nitko ne javlja oko konkretnih formulacija. Pomogla bih Vam samo oko toč. 4. broj primjeraka. Dovoljna su 2 istovjetna primjerka. Jedan za gruntovnicu, drugi za JB. Prema dopuni Zakona o javnom bilježništvu, sve potrebne primjerke za ostale stranke posebno se naručuju kod JB koji ih kopira i ovjerava. Tako da nema npr. šest izvornika. Ovaj sistem je jeftiniji od prijašnjeg.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. napisite kolika je kupovnina i naznacite da je kroz kaparu vec isplacen neki iznos pa da sada trebate platiti jos preostali iznos koliko on vec bio. cija moze glasiti u eur ali u protivrijednosti u kunama (izaberite tecaj).

 

2. da

 

3. mozete ali ne znaci da cete to moci i ostvariti

 

4. treba vam u praksi oko 6 kopija (kupcu, prodavatelju, jb, gruntovnica, porezna uprava..... ima toga dosta). ovisi o tome hocete li svaku ovjeravati ili cete napraviti ovo sto vam je prethodnih napisao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija