Jump to content

objedinjavanje čestica


anonimno

Preporučene objave

Vlasnica sam dviju čestica koje se nalaze jedna do druge, a moja mama je vlasnica treće čestice koja graniči s mojima. Da li postoji mogućnost objedinjavanja svih triju čestica u jednu kako bi se dobila jedna čestica veće površine, s obzirom da se radi o dva različita vlasnika.

Kojem se tijelu moram obratiti za objedinjavanje? Katastru?

Hvala :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se zemljište nalazi ugrađevinskom području, objedinjavanje se može vršiti samo uz lokacijsku dozvolu koja se izdaje samo za potrebe gradnje .

 

za ishođenje lokacijske dozvole ne trebate riješene imovinsko pravne odnose, već idejno rješenje za izgradnju objekta gdje će biti predložen oblik nove građevinske parcele.

 

nakon izdavanja lokacijske možete vršiti parcelaciju-formiranje nove građevinske parcele. nakon izrade parcelacijskog elaborata, a prije njegove provedbe, morate riješiti imovinsko pravne odnose na novoj građevinskoj čestici. možete ostati suvlasnik sa majkom, ili će majka vama darovati dio koji ulazi u građ.česticu, pa ćete biti vlasnik u cjelosti.

 

idejno rješenje rade arhitekti, parcelaciju geodeti, a rješavanje imovinsko pravnih odnosa pravnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

U međuvremenu mi je mama darovala svoje čestice tako da je vlasnički sve čisto. Dakle ja sam vlasnica 4 čestice koje se nalaze u poljoprivrednoj zoni. Jedna od tih čestica je vinograd. Moja je želja izgraditi si vikendicu s obzirom da je prostornim planom u mom gradu moguće izgraditi kljet veličine do 40m2 tlocrta u vinogradu ako je najmanje 1000m2 pod vinovom lozom. U mom slučaju to je. Problem je što na toj parceli na kojoj je vinograd nije moguće izgraditi kljet jer je jako strmo pa bih ja htjela izgraditi kljet na drugoj parceli odmah do te. Da li mi se to pravo gradnje odnosi i na tu drugu parcelu iako nije vinograd. Eto, radi toga sam htjela objediniti čestice kako bih imala pravo gradnje kljeti pa me sad zanima da li je to potrebno i kako da rješim ovu nedoumicu.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

S obzirom da su čestice izvan građ. zone, možete zatražiti formiranje čestice bez lokacijske dozvole, u uredu za prostorno uređenje (tamo gdje se izdaju lok. dozvole) zatražite potvrdu o namjeni čestica zemlje koje želite objediniti, pa s tom potvrdom na katastar, i tamo podnijeti zahtjev za formiranje nove kat. čest.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija