Jump to content

Udaljenost septicke jame od zida kuce?


anonimno

Preporučene objave

Posjedujem staru kucu (sagradjena jos u 19. stoljecu) na otoku blizu Zadra.Odmah do zida te kuce je susjedni vrt koji ima vise vlasnika (6).Na udaljenosti oko jednog metra od zida moje kuce jedan od suvlasnika tog vrta poceo je iskop septicke jame, bez suglasnosti ostalih suvlasnika.

Napominjem da je vrt visi oko 80 cm od razine kuce.

Buduci da se na mjestu iskopa nalazi sami kamen ocito je da ce se septicka jama brzo napuniti pa ce se kroz gornje poroznije djelove prelijevati u moju kucu.Posto se radi o staroj gradnji kuce (kamen,pijesak i vapno) jasno je da ce fekalije nakon kratkog vremena prodrijeti u kucu.

Podnio sam prijavu gradjevinskoj inspekciji, ali se u biti nicemu ne nadam, pa ovim putem molim nekoga ko je upuceniji u navedenu problematiku da mi odgovori da li postoji neka zakonski minimalna udaljenost na kojoj se mora iskopati septicka jama od zida kuce.

Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne postoji strogo definirana udaljenost nego samo načelo da izgradnjom septičke jame (objekt koji ne zahtjeva građ. dozvolu) ne smije biti štetnih emisija ili narušavanja mehaničke otpornosti i stabilnosti susjednih građevina. U ovom slučaju možete uključiti lokalno komunalno poduzeće koje izdaje uvjete zbrinjavanja otpadnih voda, ukoliko nije zaduženo za njih onda Hrvatske vode. U svakom slučaju iz septičke jame ne smije izlaziti voda na okolne površine ili građevine, nego u podzemlje a način pročišćavanja (filtriranja) - izgradnjom taložnice + filterskog okna određuje projektant uz uvjete institucija koje sam spomenuo. Dakle, možete se pozvati na to da želite građevinski projekt na uvid, bez obzira što ne treba imati građ. dozvolu treba imati glavni projekt potvrđen od nadležnog ureda državne uprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija