Jump to content

Pravo na jednostrani raskid ugovora


miladin

Preporučene objave

Poz,

 

Čitam malo o zaštiti potrošača, pa sam došao do prava na jednostrani raskid ugovora u roku 14 dana ukoliko je ugovor sklopljen na daljinu

 

Vrijedi li ovo uvijek, odnosno koji zakon, članak uređuje ovo pravo.

 

Naime, xy na svojim stranicama navodi

 

10. PRAVO NA RASKID UGOVORA O ZAJMU

10.1. Klijent ima pravo na jednostrani raskid Ugovora o zajmu bez dužnosti navođenja razloga za raskid, u trajanju od 14 (četrnaest) radnih dana od dana sklapanja Ugovora o zajmu. Obavijest o raskidu će se smatrati pravovremenom ako je predana poštanskom uredu prije isteka četrnaestog radnog dana od dana sklapanja Ugovora o zajmu.

10.2. Klijent nema pravo na jednostrani raskid Ugovora o zajmu onog trenutka kad XY-u izvrši uplatu Iznosa zajma na Klijentov tekući račun.

10.3. Pravni učinci raskida Ugovora o zajmu prema XY-u nastupit će u trenutku kada XY zaprimi obavijest o raskidu.

10.4. U slučaju kada Klijent ne ispuni svoje obveze iz Općih uvjeta koje je prihvatio, osobito obveze dokazivanja svog identiteta i točnosti dostavljenih podataka, obveze dostave isprava predviđenih Općim uvjetima ili obveze davanja sredstva osiguranja za isplatu zajma u skladu s člankom 10. Općih uvjeta u roku od 14 (četrnaest) radnih dana od dana sklapanja Ugovora o zajmu, Ugovor o zajmu će se automatski raskinuti bez ikakve obveze XY-a da Klijentu pošalje izjavu o raskidu ili obavijest o automatskom raskidu u bilo kojem obliku.

10.5. U slučaju da XY raskine Ugovor o zajmu prije isplate iznosa zajma, raskidom Ugovora o zajmu automatski se raskidaju i Ugovor o jamstvu ili Jamstvo/Guarantee, ovisno o tome koji je oblik osiguranja izabrao Klijent.

 

 

Je li ovakav članak dopušten?

Čini se nelogično da se navodi da postoji mogućnost jednostranog raskida u roku 14 dana, a onda taj isti u sljedećem članku navodi da ga se osoba odriče kad je novac isplaćen?

 

Tko je tu u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija