Jump to content

zastara?


azaleja

Preporučene objave

U trenutnom sporu tužitelj je dužnik po ugovoru,ranije se vodio spor, donesene su presude, prvi stupanj, drugi stupanj,povoljne za dužnika, Vrhovni sud,u korist vjerovnika. Dužnik je uložio Ustavnu tužbu i ona je donesena u korist dužnika, predmet je na ponovnom suđenju, ali sada je dužnik tužitelj. Da li se dužnik sada može pozvati na zastaru, proteklo je više od deset godina od kada je vjerovnik mogao tražiti naplatu, i da li prigovor zastare znači povlačenje tužbe u trenutnom sporu i tko snosi parnične troškove.

 

svaki savjet poželjan, hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka je dala garanciju tvrtki za uvoz robe na godinu dana, od 1.1.1995. do 31.12.1995, godina. Tvrtka je uvezla robu i nije platila carinu, RH se pokušala naplatiti od banke, ali tek u siječnju 1996.Banka je tada podigla tužbu zbog protupravne naplate na oćinskom sudu i preduđeno je u korist banke, dalje je na županijskom presuđeno također u korist banke, RH je uložila reviziju i Vrhovni sud je presudio u korist RH, Banka je uložila ustavnu tužbu i Ustavni sud je sve vratio na ponovno suđenje, u međuvremenu je obveza zastarjela prema carinskom zakonu (10 god.) te se banka, tužitelj pozvala na zastaru, spor još traje, država nije izgubila, nastupila je zastara, pitanje je da li RH ima pravo na troškove postupka, tj, da li je banka obvezna snositi toškove postupka.

 

Hvala na pokušaju odgovora!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija