Jump to content

Umjetničke djelatnosti 90.1 i 90.3


HuntedFreak

Preporučene objave

Prilikom otvorila obrta sredinom 2023. godine, zahtjev za otvaranje mi je vraćen jer sam htjela registrirati djelatnosti 90.1. Izvođačka umjetnost i 90.3. Umjetničko stvaralaštvo, uz obrazloženje da je registracija tih djelatnosti na obrt zabranjena od 2022. godine. Obrt sam otvarala kreo eObrta, spadam u ured za gospodarstvo Omiš.

S obzirom da sam uz svoj redovan posao glazbenica to su mi trebale biti primarne djelatnosti. Na kraju mi je jedva dopušteno da registriram djelatnost 90.2. Pomoćne djelatnosti u izvođačkoj umjetnosti. Istovremeno svi obrti koji od ranije imaju registrirane djelatnosti 90.1 i 90.3. uredno izdaju fakture za koncertne izvedbe ili izradu skladbi. Ja se trenutno snalazim tako da fakturiram produkciju ili organizaciju koncerta, što bi trebalo spadati pod djelatnost 90.2. koju imam registriranu, no to mi nije dugoročno rješenje. 

S obzirom da je ured za gospodarstvo u Omišu zbilja mali (koliko znam ima samo jednu zaposlenu osobu) razmišljam da je možda došlo do pogrešnog tumačenja nekog dopisa, pa me zanima je li registracija navedenih djelatnosti zbilja zabranjena?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija