Jump to content

Oduzeta privatna imovina


Tempe

Preporučene objave

Vlasnik sam 1/2 čestice u gradu u Primorju gdje ne dolazim od 2006 godine. U 10 mjesecu 2007. saznajem da su počeli radovi na izgradnji ceste. Kontaktirao sam Grad i tražio da mi plate obeštećenje za zemlju. Dobivam pismo od Grada u kojem piše:"..da Zahtjev pošaljem Upravnom odjelu". Nakon slanja pisanog Zahtjeva za obeštećenje dobivam odgovor Pročelnika da nema osnove za obeštećenje. Građevinska inspekcija izlazi na teren tek nakon više uzastopnih zahtjeva, a nakon uključenja medija, blokade prolaza od strane suvlasnika ostalih čestica itd. Nakon tako velikog pritiska krajem 2007. Grad prestaje sa gradnjom, a Građevinska inspekcija tek u 10 mjesecu 2008 stavlja ploču o zabrani gradnje, te donosi Rješenje da se ukloni bespravno izgrađena cesta i makne u roku 15 dana, što nije učinjeno, te se nakon 4 godine u 10/2011. ponovno se počinje sa bespravnom gradnjom i cesta se uskoro završava. Inspekcijskim Nadzorom 15.11.2011. podnesena je Kaznena Prijava.

Cesta je izgrađena bez Građevinske dozvole. Po Urbanističkim uvjetima 1974.g. cesta je trebala ići uz ogradni zid kuća, ali kod gradnje, cesta je odmaknuta od zida cca 6 m, pa su svi vlasnici kuća dobili besplatan parkirno mjesto, a suvlasnik jedne od čestica preko koje je trebala ići cesta je dobio građevinsku dozvolu.

Krajem 2009. telefonski me kontaktirao Gradonačelnik tog Grada i od mene tražio da Gradu darujem svoju zemlju, što sam ja odbio. Gradonačelnik je rekao:"Svi su darovali osim Vas". To nije istina, jer su ostali suvlasnici čestica zauzvrat dobili parkirna mjesta i jedan od njih građevinsku dozvolu. Dana 1.7.2013. u pismu Ministarstva graditeljstva sama Ministrica traži od Gradonačelnika rješenje dugogodišnjeg problema vezano za nezakonito građenje ceste. 

Nedavno saznajem da je Grad prenio cestu i zemlju s obje strane te ceste u Javno dobro 2019 godine. Bez mog znanja, odobrenja, pitanja, bez moje suglasnosti. Napominjem da nikada nisam dobio nikakvu vrstu obavijesti niti Rješenja o prenošenju moje čestice u Javno dobro. Također nigdje nisam uspio naći javnu obavijest o prenašanju te zemlje u Javno dobro. Na moje e-mailove i pisma nitko iz Grada niti Javne uprave ne odgovara. Molim Vas savjet što dalje i može li se išta učiniti po pitanju gore navedenog. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija