Jump to content

ostavinska - par pitanja


alena1

Preporučene objave

Obzirom da početkom veljače imamo ostavinsku raspravu na sudu (jer je od bilježnika 2017 predmet upućen na sud zbog nepriznavanja oporuke alkoholičara) molim par savjeta čim prije.

Kako nas odvjetnik nije obavijestio o mogućnosti parnice istu smo propustili. Nakon toga smo i odustali od nje jer nismo htjeli biti u riziku da ako izgubimo da plaćamo silne troškove obje strane i predmet razvlačimo godinama-možda se ne radi o velikoj vrijednosti zemlje jer ima jako puno suvlasnika... Moja pitanja:

1. brat nije preuzeo poziv jer je u inozemstvu - hoće li se ostavinska održati , hoće li sud još jednom slati isti Poziv ?

2. 2017 smo već dali nasljedničke izjave bilježniku, trebamo li opet nove ili vrijede stare ?

3. brat je 2017.platio troškove sahrane pok strica, da li mu gospođa koja je donijela spornu oporuku mora kao nasljednica zemlje dati pola iznosa ili je kasno za to?

4. zašto je na posjedovnom listu još uvijek moj pok djed iako je nakon njegove smrti održana ostavinska rasprava - kako se to ispravlja ?

5. gledajući ZK uočila sam da je na svim ostavinskim raspravama nakon pok pradjeda naveden samo jedan ZK-po inerciji se samo on spominje, a pradjed je imao više ZK koji nisu nigdje spomenuti (u ZK vidim još imena pok djeda, njegove pok sestre i pok brata) - kako to ispraviti - nakon svih tih umrlih nasljednika, sada smo ostali brat i ja. To bi bila naknadno pronađena imovina, uz koju ostavinsku se moram nadovezati- da li od pradjeda ili našeg pok oca ?

6. da li da na ostavinsku za pok strica priložimo samo taj zk u kojem je naveden pok stric ili da donesemo sve zk u kojima nema njega (zbog gore navedenog problema)- obzirom da nismo pokrenuli parnicu zbog one oporuke strica duševnog bolesnika

željeli bismo da ta gospođa koja ga je iskoristila dobije što manje zemlje ? trebamo li donijeti i posjedovni list - na njemu je pok djed ?

 

Hvala svima unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija