Jump to content

Novo radno mjesto


anonimno

Preporučene objave

Firma je cekala da prvo produzimo ugovor o radu a tek onda nam je poslovođa rekao da se selimo na novo radno mjesto(razlog je "smanjivanje opsega posla").Stavila sam to pod navodnike jer to nije pravi razlog. Dobili smo zahtjev o prebačaju, plaća je ista ali su uvijeti puno gori. Ugovor o radu je potpisan za staro radno mjesto.Mozete li mi reci sto bi mogli učiniti i da li je to, gledajući sa pravne strane, u redu.Puno Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pretpostavljam da je riječ o istome radnom mjestu (naziv i opis poslova radnog mjesta, npr. ekonomist, krojač ili.. ), ali na drugom mjestu rada (drugi pogon, odjel ili slično), gdje su uvjeti puno lošiji. Ovisno da li je u momentalno važećem ugovoru o radu ili aneksu istoga ugovora (potpisali ste produžetak prije promjene uvjeta rada) točno specificirano mjesto rada (Ured taj i taj, Odjel taj i taj, Pogon taj i ta) ili je mjesto rada Vaša firma, krije se odgovor na pitanje. Provjerite što ste potpisali u produžetku ugovora o radu, jedan primjerak Vam je poslodavac trebao dati. Ukoliko piše da je mjesto rada sjedište Vaše firme, tada je ugovor i premještaj legalan. Što se tiče uvjeta rada, provjerite da li se poslovima zaštite na radu netko bavi u Vašoj firmi ili imate uposlenog stručnjaka zaštite na radu ili eventualno službu ili odjel- propisano je Zakonom o zaštiti na radu tko treba što osnovati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija