Jump to content

nastavak - kupovina putem Western uniona


nihrzenjak

Preporučene objave

- kako mi je netko od vas predlozio - prijavio sam slucaj Americkom FBI za internet kriminal, ali bezuspjesno, nisu nista poduzeli a niti mi se javili.

 

Od Western uniona trazio sam presliku dokumenta kojim je doticna osoba (prodavatelj) podigao novce u Engleskoj. Medutim, na preslici dokumenta adresa osobe nije vidljiva.

Sad sam kontaktirao Western ured u Zagrebu i oni su mi rekli da se to dogada da se podigne novac a roba ne posalje, da je to rizik i da sam za to potpisao neki dodatni formular - medutim meni na posti nisu nista dali na potpis!?! (mozda i bolje za mene)

Osoba iz Western uniona rekla mi je da moram slucaj prijaviti na policiju te im te sve dokumente poslati na ured ""Međunarodno poštansko središte" te uz neki dokument na kojem bi trebalo pisat sto se desilo, tko me prevario, te da potrazujem povrat sredstva jer su isporucili novce osobi kojoj je podaci ne poklapaju podacima na obrascu kojim sam slao novce, makar sam na tom dokumentu obiljezio da se novac moze podici samo s valjanim identifikacijskim dokumentom.

 

Sad vas molim za pomoc.

Na koji nacin da napisem taj dokument?

 

zahvaljujem na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kakvo je vase misljenje, da li postoji kakva sansa da dobim povratak novaca od Westerna?

- u razgovoru s njima spominju da je internet kupovina rizik, te da taj rizik sami snosite prilikom uplate novca. Ali zbog cega onda daju taj formular u kojem se moze OBILJEZITI da se novci mogu isplatiti samo uz valjani osobni dokument?!?

 

Da li da angaziram kojeg odvjetnika?

Koliko ce me to uopce kostati?

 

hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se dobro sjećam radilo se o svoti od oko 1800 kuna (u dolarima).

 

Odvjetnik će vam (ovisno o njrgovoj "procjeni") uzeti od par stotina do par tisuća kuna i ne bih vam baš previše savjetovao da za ovako male stvari uzimate odvjetnika.

 

Druga je stvar ako uvidite da vam nisu uspjeli "podvaliti" klauzulu oslobođenja odgovornosti. Onda bi ako su oni pogriješili isplatom osobi koja nije imala valjane dolkumente, odnosno nisu sljedili vaše upute, mogli biti odgovorni za vaš novac.

 

Tek tada bi (pod uvjetom da ne budu htjeli priznati pogrešku) mogli razmisliti o odvjetniku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija