Jump to content

Sporazumni raskid radnog odnosa


Maca Zg

Preporučene objave

Ako zstrazim sporazumni prekid radnog odnosa sa 1.4.ove godine mogu iskoristiti stari godišnji odmor iz 2023.god ali da li mogu koristiti i godišnji ili bar dio godišnjeg za 2024.god.i kako da formuliram zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa ima li neka špranca? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Ako imam ukupno 30 dana novog  godišnjeg za 2024.godinu da li je to onda 7.5 dana od 1.1. i 31.3. odnosno ako npr dobijem novi posao od npr 1.5.24. kako da izračunam.s kojim datumom da tražim prekid radnog odnosa ako imam 6 dana starog godišnjeg i razmjerni dio novog godišnjeg za 2024.god.? 

Ne znam kako napisati zahtjev za sporazumni i s kojim datumom da tražim prekid radnog odnosa moram li uzeti odvjetnika ili ima možda netko primjer zahtjeva za sporazumni?

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 33 minuta, Maca Zg je napisao:

Ako imam ukupno 30 dana novog  godišnjeg za 2024.godinu da li je to onda 7.5 dana od 1.1. i 31.3. odnosno ako npr dobijem novi posao od npr 1.5.24.

broj mjeseci koliko ste radili u ovoj godini x broj dana punog godišnjeg odmora / 12 tj. za Vas bi to bilo 10 dana razmjernog godišnjeg odmora.

prije 36 minuta, Maca Zg je napisao:

Ne znam kako napisati zahtjev za sporazumni i s kojim datumom da tražim prekid radnog odnosa

Imate li obvezu odrađivati otkazni rok, ako imate onda navedete da dajete otkaz iz osobnih razloga i da želite koristiti preostali i razmjerni dio godišnjeg odmora za vrijeme otkaznog roka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 minutu, Maca Zg je napisao:

Ovo -otkaz zbog osobnih razloga je otkaz ili da to navedem u sporazumnom zahtjevu za prekid radnog odnosa?

U principu to je jedno te isto. Vi dajete otkaz zbog osobnih razloga, a radni odnos će se okončati sporazumno s odlukom u kojoj će poslodavac utvrditi - kad Vam je posljednji dan radnog odnosa; koliko imate dana neiskorištenog godišnjeg odmora; koliko dana otkaznog roka; koliko ćete dane godišnjeg odmora koristiti tijekom otkaznog roka....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da li mi netko može pomoći/ poslati primjer kako da napišem zahtjev za sporazumni raskid ugovora o radu u ponedjeljak 22.4. bi ga morala poslati jer mi je dr zaključila bolovanje sa 19.4.   a zbog toksičnih odnosa i maltretiranja na poslu ne mogu se vratiti tamo radi toga sam se razboljela i sada mi je jako loše od petka opet.Imam jos 6 dana neiskorištenog godišnjeg starog a za 2024.  bi imala 30 dana novog godišnjeg ukupno.

Hvala puno 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija