Jump to content

Naknadno pronađena imovina


kriks

Preporučene objave

Molim pojašnjenje u svezi naknadno pronađene imovine poslije ostavinske rasprave. Prije par godina mi je umro otac i na ostavinskoj raspravi je doneseno rješenje o podjeli prema oporuci koju je ostavio otac. Prema toj oporuci dobio sam 5/6 jedne parcele koja je u trenutku smrti oca bila upisana na njemu, dok je preostala 1/6 bila u tijeku rješavanja još za njegova života. Nedugo poslije to je riješeno i tako je taj preostali dio čestice upisan na oca. Obzirom da sam nasljednik i sad vlasnik 5/6 prema oporuci u kojoj je navedeno da otac ostavlja svu zemlju meni bez da je naveo br. čestice itd. Kako prepisati i tu preostalu 1/6 koja sad glasi na pokojnika? Pročitao sam negdje da se podnese zahtjev za naknadno pronađenu imovinu pa bi sud trebao to riješiti bez ponovne ostavinske rasprave po već postojećem rješenju. Međutim negdje sam pročitao da sud prosljeđuje javnom bilježniku i da se mora provesti nova ostavinska rasprava i pozvati sve nasljednike bez obzira na oporuku i prvobitno rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U odnosu na naknadno pronađenu imovinu mora se provesti nova ostavinska rasprava na koju se moraju pozvati nasljednici. Ali, ako su nasljednici već jednom priznali oporuku, ne vidim da će biti ikakvih problema oko ove 1/6 i nova ostavinska rasprava je samo formalnost koju treba odraditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija