Jump to content

ostavinska rasprava i razvrgnuce suvlasnicke zajednice


gravosa

Preporučene objave

Postovanje

Kako i sam "naslov" kaze imao bih dva pitanja.

Prvo pitanje bi bilo da li je poslije smrti roditelja obavezno slanje poziva za ostavinsku raspravu (od strane suda ili biljeznika) i moze li samo jedan nasljednik dobiti poziv a ne i drugi ili treci (sve djeca djeca preminuloga) 

Drugo pitanje bi bilo ako se nekretnina naslijedi na jednake dijelove, svak po 1/3 mogu li drugo dvoje odluciti prodati nekretninu(stan) bez obavijesti treceg vlasnika i traziti razvrgnuce suvlasnicke zajednice kao navodno trci suvlasnik nije za prodaju ali ga druga dva suvlasnika uopce nisu ni kontaktirali u vezi prodaje, dobiti neko pismo od biljeznika, odvjetnika i slicno i ako nisam nista nikad dobio, dali je to onda krivicno dijelo.

Radi se o tome sto sam dobio pismo od suda/odvjetnice o tom razvrgnucu suvlasnicke zajednice, kao ja sam odbio prodaju stana a niko me nikad nije kontaktirao niti sam od ikoga ikad dobio neko pismo u vezi ili ponudi kupnje dijela ili prodaji stana.

Jer normalno da bih bio pristao na prodaju stana jer je trzisna cijena veca nego sudskom prodajom, mislim, nisam ni ja bas toliki idiot.

 

Zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija