Jump to content

Hotelski parking


Pnau

Preporučene objave

Slučaj je takav da u hotelu imamo otvoreni parking koji naplaćujemo gostima ali pošto je otvoren i nemamo kontrolu ulaza u parking na njega se znaju parkirati i druga vozila (od susjednog hotela, susjeda i sl.) od ljudi koji nisu gosti niti su platili parkirno mjesto. Sva mjesta su numerirana. Može li se tu nešto napraviti, osim naravno stavljanja nekakvih rampi i sl.? Koliko sam čitao od policije ništa u tom slučaju?

Također na istom parkingu imamo i nekoliko označenih parkirnih mjesta za invalide na koje smo dopuštali svim gostima da parkiraju kad nije bilo mjesta jer nismo imali goste s invaliditetom da bi nam se jedne večeri pojavila policija i svim tim autima ostavila kazne za parkiranje na invalidskom mjestima, više se ne sjećam koje je objašnjenje bilo zašto to smiju, nešto u smislu pošto je parking označen sa svime i prometnim znakovima i dr. I još su sljedećih dana redovito obilazili taj dio parkinga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete ništa učiniti osim staviti rampe i na taj način onemogućiti pristup vozilima koja tamo ne trebaju biti. Imate na tržištu rampe koje se otvaraju na način da onaj tko želi ući na parkiralište mobitelom nazove rampu i unese šifru, a rampa se podigne. To više i nije toliko skupo, a za hotel je dosta dobro rješenje, jer nema zezancije s razno raznim daljinskim upravljačima i karticama.

Što se tiče ostavljenih kazni na invalidskim mjestima policija je postupila ispravno i u skladu s Zakonom o sigurnosti prometa na cestama jer je riječ o prometnoj površini koja je svima dostupna. Zato primjerice policija može i smije uredovati na parkingu trgovačkih centara i slično.

Opet se vraćamo na isto, možete onemogućiti ulazak na prostor parkiralište stavljanjem rampe ili druge prepreke, na taj način ste riješili problem neovlaštenog pristupa a u tom slučaju onda ni policija više ne može kažnjavati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija