Jump to content

Pozajmica - zatezne kamate - pitanje


anonimno

Preporučene objave

Dakle, stvare je dosta komplicirana ali probat ću je objasnit pa Vas molim za odgovor.....

 

1995 godine komunalno poduzeće koje je u vlasništvu jedne općine pozajmljuje toj općini određeni iznos novca (oko 1.000.000,00 kuna). U ugovoru o pozajmici stoji da kamata na pozajmicu nema i da je rok povratka pozajmice 1999. godina. Međutim nakon 1999. godine općina ne vrati pozajmicu svom komunalnom poduzeću, ustvari ne vrati je sve do danas......

 

Ovih dana općina i to poduzeće žele rješiti problem duga, jer poduzeće prijeti tužbom ka općini. Općina priznaje cjelokupni iznos glavnice, međutim spor nastaje oko kamata. Pošto u ugovoru stoji da kamata nema stvar do razdoblja dospijeća pozajmice (199.) je jasna. Međutim pitanje je što s razdoblčjem nakon dospijeća....da li za to razdoblje treba obračunavati zakonske zatezne kamate? Da li poduzeće ima uopće pravo tražiti zakonske zatezne kamate ukoliko nije tužilo općinu za povrat duga (dospijeće 1999. a danas je 2007.), odnosno da li ima zastare za te zatezne kamate?

 

I još nešto....ukoliko se općina i poduzeće dogovore, mogu li oni sklopiti nagodbu jer je općina vlasnik poduzeća, a općinsko poglavarstvo čini skupštinu tog poduzeća? Postoji li tu sukob interesa?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija