Jump to content

Da li je ovo mobing?


Lana84

Preporučene objave

Pozdrav, molim Vas pravni savjet. Naime radim u firmi, zaposlena kao administrator, u kojem nažalost nema dovoljno posla i dosta praznog hoda, iz razloga što voditelj ureda još uvijek ne može povjeriti sve zadatke meni. 

Prije nekoliko dana iz drugog ureda, počeli su stizati email ovi koje bi ja trebala odraditi umjesto osobe koja inače taj dio posla obavlja bez da su me o tome prethodno obavijestili. 

Na što sam ja napisala mail u kojem sam zamolila da mi se pojasniti trenutna situacija, te da me se uputi i da informacija o realiziranju zadatka kako bi mogla to efikasno odraditi, te sam u tom isto mailu zamolila razmatranje i korekciju plaće s obzirom da bi se time povećao obujam posla ( sa tim dijelom bi to bilo jako puno posla, dakle posao još jedne osobe) duplo  od onog što radim svaki dan, ukoliko se taj posao sada skroz prebacuje meni. 

Odgovor sam dobila preko telefonskog razgovora u kojem je rečeno da ću dobiti i pisanim putem, da je situacija privremena. 

Da bi se dogodilo da voditelj ureda privatno preko telefona u grupu šalje da moje kolege u uredu više meni nikakve upite ne šalju. Te da je to došlo od uprave naredba. Naravno ja sam to načula, meni se to izravno nije reklo. 

Ja Vas ovim putem molim da mi kažete da li je ovo mobing, I ukoliko je koja su moja prava i što mi je činiti. 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a kakve vam to kolege "upite" salju? jesu li ti "upiti" vezani uz vas posao ili svoj posao mozete raditi i bez "upita" kolega? znate li sto poslodavcu predstavlja pojam "upit"? utjece li neupucivanje "upita" kolega vama negativno na vas posao? mobing je zapravo u prijevodu narusavanje dostojanstva radnika, koje bi trebalo nekako dokazati, primjerice pomocu svjedoka. smatram da ukoliko mozete obavljati svoj posao bez "upita" vasih kolega, da je poslodavac zapravo napravio opcenitu i manju "preraspodjelu" poslova i da se u takvom slucaju ne radi o "mobingu".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako smatrate da vam je povrijedeno dostojanstvo, mozete podnijeti poslodavcu zahtjev za zastitu dostojanstva radnika, samo prije provjerite poslodavcev pravilnik o radu ako ga ima, je li to navedeno u njegovom pravilniku, ako jest, tamo mozete pronaci opis procedure.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija