Jump to content

Podizanje omjera Hrvi


yaris1990

Preporučene objave

Dana 01. 06. 2024. u 11:20, yaris1990 je napisao:

Kolege koji ste prošli podizanje omjera  Hrvi molim iskustva (zadnjih 2,3 godine)

Poštovani Yaris1990, 

Ne znam za druge kolege na forumu, ali iz vlastitog iskustva i od prijatelja koji su to pokrenuli znam da je bilo kakvo povećanje omjera u zadnjih par godina, skoro pa nemoguća misija. Nedavno sam zbog odbijenice 1.St- komisije u Splitu bio na žalbenom vijeću u Zg (najviše drugostupanjsko tijelo).. komisija nezainteresirana, traže doslovno dlaku u jajetu, unatoč hrpi nalaza o pogoršanju somatskih bolesti nisu mi uvažili ništa. Obrazloženja su im tupava i nemušta, veze nemaju sa strukom i sa pravilnikom o ocjenjivanju i radu liječničkih povjerenstava. Uvijek u pravilu rade problem kada trebaju uvažiti da je neka bolest ili pogoršanje bolesti, nastalo kao posljedica Dom.rata, iako imam nalaze još iz D.r., njima to ništa ne znači, jednostavno se prave blesavi i ignoriraju sve redom. Probajte svakako, ali bez dosta novih nalaza i bolničkog liječenja (hospitalizacije od dva.. tri tjedna) nemojte ni izlaziti pred komisiju jer su vam šanse vrlo male.

LP i sretno..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim pošt. Prof za novi izračun mirovine.Do sada sam imao 20 % HRVI stalno,omjer 20-80,opća nesposobnost.Prije par dana dobio 30 % Hrvi zbog pogoršanja zdravstvenog stanja po osnovi PTSP.Rođen 14.2.1968.,dragovoljac,449 dana u borbenom sektoru,vodnik.Mirovinski ukupni staž 22g 7mj i 6dana.Polazni faktor je 1,85.Mirov faktor je 1,0.Prosječni vrijednosni bod je 0,5356.Za stalno je 30%.Molim pošt prof za novi izračun sa omjerom 40-60,i 50-50.Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MIRAT

Poštovani prof. Rođen sam 14.02.1968.Korisnik sam inv. mirovine od 14.02.2022. zbog potpunog gubitka radne sposobnosti.Hrvi 20%,omjer 20% vojno 80% ostalo.Nisam bio u gardijskoj postrojbi.Dragovoljac DR,449 dana u borbenom sektoru,čin vodnika.Osnovni mirovinski staž je 21 god,4mj i14 dana.Benificirani staž je 1god,2mj i22 dana.Ukupan mirovinski staž je 22 god,7 mj i 6 dana.Polazni faktor je 1,85.Mirovinski faktor je 1,0 .Prosječni vrijednosni bod iznosi 0,5356 .Nedavno dobio rješenje zbog pogoršanja bolesti Ptsp 30% za stalno.Molim da mi izračunate sa ovih 30% Hrvi i omjerom 40-60,pa i sa 50-50 koliko bi mi iznosila nova mirovina te koliki je pridodani staž,ostaje li isti ili se mijenja.Zahvaljujem s poštovanjem.

 

Poštovani MIRAT,

nadam se da je na prethodnim slikama sve jasno za ukupne  iznose mirovina ovisno o omjeru RAT - MIR kao i smanjivanju pridodanog staža za izračun iznosa mirovine koji nije vezan za RAT.

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija