Jump to content

Smetanje posjeda - bizarno


domagoj0810

Preporučene objave

Imam pitanje, pitao sam nekoliko odvjetnika nitko mi ne zna odgovoriti: 

Kupio sam na stečajnoj drazbi garazno-parkirno mjesto ( u pitanju je bila usmena javna drazba prema starom zakonu ) . Pored tog GPM nalaze se dvokrilna vrata od bivšeg atomskog skloništa, pri čemu lijevo krilo tih vrata ulai fizički 25 cm u moju garazu. Posljedično, ne mogu se normalno parkirati , veći auto ne moze stati ; i kada se izmjeri stvarna povrsina koju imam ona ne odgovara povrsini koju sam kupio i koja je stavljena u stečaju oglasu. Da , znam za princip viđeno-kupljeno, sve mi je jasno, ali me zanima koje su moje mogućnosti ? Nedvojbeno je da nešto što je u zajendičkom vlasništvu zgrade mene smeta - i ometa u ostvarivanju mog posjeda. Garaza kao garaza je po principu viđeno kupljeno, ali ja sam kupio garazu a ne vrata od atomskog sklništa i zato smatram da sam u pravu. 

Skloništa su sva predana na upravu zgradama, pa tako i ova moja. 

Da li je ovdje u pitanju smetanje posjeda ili nešto drugo ? Ako ja recimo odlučim staviti roletu preko svog mjesta ta vrata se neće moći više zatvoriti. 

Koje su moje mogućnosti, bio bih do neba zahvalan bilo kome tko ima neki pametan savjet, 3 odvjetnika sam pitao, nitko ne zna. Kazu, nema sudske prakse po tom pitanju. 

Hvala unaprijed ! 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Trebali ste provjeriti stvarno stanje prije kupnje, a sad što je, tu je.

Protuudarna vanjska vrata od skloništa ne možete pomicati, ne samo pravno već ni fizički obzirom na način ugradnje, a također niti nekim zaprekama blokirati zatvaranje istih.

Mišenja sam da nećete ništa postići da riješite svoj problem te je bolje da uzalud ne trošite svoje vrijeme i odustanete od pokušaja da nešto promijenite.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija