Jump to content

Otkaz ugovora o najmu na određeno


cui.bono

Preporučene objave

Pozdrav! 
Imam pitanje vezano za prijevremeni raskid ugovora o najmu na određeno. 
Naime, ugovor je sklopljen na godinu dana, ali ja bih htjela izaći ranije uslijed problema oko stana. 

Imam pitanje vezano za plaćanje najamnine, dakle, ukoliko otkažem Ugovor ranije, da li sam dužna plaćati ga do isteka ugovorenog roka (do isteka od godinu dana) ili samo do isteka otkaznog roka (15 dana)?

U nastavku prilažem članak koji se odnosi na otkaz Ugovora.  

“Ovaj Ugovor može svaka od ugovorenih strana raskinuti u svako doba, ukoliko druga strana ne ispunjava obveze navedene u ovom Ugovoru.

Izjava o raskidu ovog Ugovora mora biti sačinjena u pisanom obliku i predana drugoj strani neposredno uz potpis ili poštom- preporučeno, s tim da je rok za iseljenje po raskidu Ugovora 15 dana. 
Ako najmoprimatelj napusti unajmljeni stan iz čl. 1. ovog Ugovora prije isteka otkaznog roka, dužan je za to vrijeme platiti najmodavatelju najamninu u cijelosti te troškove iz članka 3. ovog Ugovora u cijelosti. 
Ovaj ugovor može prestati u svako doba sporazumom stranaka pri čemu se stranke sporazumijevaju o načinu u vremenu primopredaje iznajmljenog prostora.”

 

*cl. 3. Odnosi se na plaćanje režija

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , cui.bono je napisao:

Molim Vas, može li mi netko pomoći? Hvala 

koliko sam shvatio, najamnina u cijelosti u ugovoru nije definirana je li za posljednji mjesec boravka ili do isteka ugovora sto je po mojem misljenju propust kod radenja ugovora. medutim, pretpostavljam da se radi o posljednjoj najamnini, ne cjelogodisnjoj, buduci da se najamnina uglavnom placa mjesecno. mozda je najbolje da upitate najmodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najamnina je izražena u mjesečnom iznosu u zasebnom članku.

U sljedećem (3. članku) slijedi navod da moram plaćati troškove struje, vode itd. (sve režije). Te u kojem roku se moraju namiriti. 

U 4. članku je definirano vrijeme trajanja ugovora od jedne godine. 

Usmeno je iskomunicirano od strane najmodavca da polog služi kao zadnja stanarina, te se u Ugovoru to uopće ne spominje. 

Ugovor je sam po sebi loše strukture i zato mi ga je teže protumačiti. Pogotovo radi ovog dijela  gdje stoji: “Ako najmoprimatelj napusti unajmljeni stan iz čl. 1. ovog Ugovora prije isteka otkaznog roka, dužan je za to vrijeme platiti najmodavatelju najamninu u cijelosti”

U svakom slučaju, Ugovor je sklopljen nedavno, ali stan ima probleme koji se ne mogu riješiti, a koji mi znatno umanjuju kvalitetu života, ali i zdravlja. 
Iz istog bih ga razloga voljela raskinuti i pronaći drugi smještaj, samo me strah da će najmodavac zahtijevati isplatu najma za cijelu godinu. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija