Jump to content

Pad s biljkama vani


Posjetitelj

Preporučene objave

Pozdrav ekipa!

Molio bih za pomoć što očekivati i što reći na sudu da prođe što "bezbolnije", ukratko uhvacem sam u zalijevanju biljaka marihuane, 7 komada je bilo na mjestu, odveli su me u postaju bez ikakvih pretresa i slično jer igrom slučaja izašli su mi u "susret" i rekli su mi da me terete samo za članak 190. st1  proizvodnja za osobne upotrebe i da je to najbolje što su mogli učiniti, i tako piše i u iskazu, nikad prije kažnjavan, prvo dijelo kazneno, student sam  i to ćemi predstavljati problem.. ali eto,. sportaš, nezaposlen niti sam uzimao ikakve odvjetnike i slično, sadio isključivo za sebe jer ne želim uzimati od kojekakvih ljudi.. Eh sad, oni su mi rekli 99% samo uvjetna kazna, sad ne znam što očekivati... Hvala još jednom!

uređeno: od java113
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam lijepa na odgovoru! 
Samo još jedno pitanje, pošto završavam iduću godinu i trebao bi kreniti raditi u prosvjeti, ta potvrda da se ne vodi postupak ima li ikakav naćin da se ubrza nekakvom požurnicom? Jer ispada da neću moći raditi dok se to ne riješi a pitaj boga kad će se izreći kazna? Za sad mi stoji da se ne vodi protiv mene ništa... lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaći hoćete kazati da ću jos morati cekati 3 godine nakon što me presude? Kakav apsurd, pa zar ne mogu dignuti potvrdu da se ne vodi postupak nakon pravomocne? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravomoćna osuđujuća presuda je prepreka za zaposlenje na nekim mjestima u prosvjeti, npr. u školstvu (vidi čl. 106. Zakona), tako da je ključno upravo to što je postupak završen.

U čl. 29. ovog Zakona vidi kad nastupa rehabilitacija, tj. vidjet ćeš da ovisi o trajanju kazne na koju ćeš biti osuđen, tako da može biti i više godina (mislim da je Sivku pobjeglo to za 3 god. s prekršajnog).

Uglavnom, trebaš vidjeti kaznu koju ćeš dobiti i radno mjesto koje će ti se nuditi, pa ćeš znati na čemu si.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može te li molim vas bolje pojasniti, znaći dok ne bude pravomocna mogu se zaposliti ili nakon nje? 
 

u vecini skola traži ovo " 

  1. Uvjerenje da nije pod istragom i da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak glede zapreka za zasnivanje radnog odnosa iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ne starije od dana raspisivanja natječaja " ......... Sad ne znam tocno ni sam, hvala vam puno!! 


A šta se tiće zakona 106. Od skolstvu nigdje ne pise u vezi proizvodnje i promet drogama ako sam kaznjen da se ne mogu zaposlit nego, ..." protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa, protiv braka, obitelji i mladeži, protiv imovine, protiv sigurnosti pravnog prometa i poslovanja, protiv pravosuđa, protiv vjerodostojnosti isprava, protiv javnog reda i protiv službene  itd...

uređeno: od java113
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija