Jump to content

Suvlasnik stana


tomi2507

Preporučene objave

Pozdrav.  Treba mi savjet. Kupujemo stan s djevojkom. Nismo u braku.  Nosioc stambenog kredita će biti ona, kredit plaćamo pola pola. Kako da riješimo neki ugovor ili nesto i to ovjerimo da i ja imam prava na taj stan budući da sve djelimo na pola a ona će biti vlasnik jer je nosioc kredita. Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , tomi2507 je napisao:

Kako da riješimo neki ugovor ili nesto i to ovjerimo da i ja imam prava na taj stan budući da sve djelimo na pola a ona će biti vlasnik jer je nosioc kredita

To što je ona nositelj kredita nije zapreka ni za vas, a ni za banku da se uknjižite na 1/2 stana odmah u startu i prevenirate sve potencijalne probleme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka sklapa ugovor o kreditu sa cjelokupnom vrijednosti kredita sa vašom djevojkom i  ona je nosioc i u potpunosto odgovara za sve transakcije vezane uz taj kredit, naravno koliko joj klauzele ugovora  to dopuštaju.Ne može biti da su dva ili više klijenata nosioci jednog kredita, da je to tako onda bi to banka napravila i u vašem slučaju.

Niste napisali kome isplaćujete  polovicu svake rate kredita i na koji način to dokumentirate jer ako je ona nosioc kredita vi se ne možete upisati kao suvlasnik, a banka stavlja zabilježbu o kreditu koji skida tek po isplati ukupne vrijednosti kredita.

A vi postajete suvlasnik tek onda kada isplatite svoju polovinu vrijednosti stana svojoj djevojci. Za vjerovati je da ste svjesni da je banka vlasnik stana sve do isplate kredita i da se tu nemože baš puno manipulirati. To navodim uz predpostavku da je zalog za kredit stan, a ne neki drugi način.

Sve to izgleda jednostavno, ali nije i može biti i te kako komplicirano. Ali ako budućnost bude svjetla, problema neće biti.

Odgovor je baziran na mojem osobnom iskustvu vezano uz  kredit za obnovu  kuće koji  nisam realizirao.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija