Jump to content

Zakon o elektroničkoj ispravi - što nakon ukidanja?


ijalija

Preporučene objave

Našao sam se u situaciji da moram slati natječajnu prijavu običnom poštom, što sam i učinio. No, prijava je odbijena. Propisan je žalbeni postupak i ja sam žalbu poslao mailom pozivajući se na Zakon o elektroničkoj ispravi, no sada vidim da je navedeni zakon ukinut. Mene zanima postoji li neki drugi zakon/propis na koji se mogu pozvati da je institucija dužna prihvatiti elektroničko pismeno kao ekvivalentno papiru (konkretno me zanima sadržaj čl. 1 st. 2., čl. 2 i čl. 3 st. 2.). Institucija redovito koristi e-mail, stoga očito podliježe navedenim odredbama.

Informaciju da je zakon ukinut sam nažalost primijetio tek nakon što je žalba poslana.

Sada me zanima ukoliko se žalbu odbije zbog toga što je zakon ukinut, na koji propis se mogu pozvati za isti efekt.

Proguglao sam i pokušao naći zamjenu za navedeni zakon, no nisam našao dostatan odgovor. Jedini rezultat je nekoliko objava na portalima u kojima se tvrdi da je navedeni zakon zastarjeo. A ako je zastarjeo, valjda onda i postoji neka ekvivalentna zamjena za njegove navedene odredbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , ijalija je napisao:

u kojima se tvrdi da je navedeni zakon zastarjeo. A ako je zastarjeo, valjda onda i postoji neka ekvivalentna zamjena za njegove navedene odredbe.

Zastario je na način da je večina njegovih odredbi implementirana u druge propise a ostao je dio koji propisuje Uredba eIDAS i Zakon o provedbi Uredbe eIDAS čija je primjena obvezujuća a time je sam ZoEI postao nepotreban i ukinut.

Ono što vas zanima, općenito kod naziva institucija, bi se našlo u Zakonu o općem upravnom postupku (izmjenjen NN 110/2021) i čl. 71-75.   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija