Jump to content

Kupnja cestice od vlasnika


Oscar_Mike

Preporučene objave

Postovani

Kao sto i sam naslov kaze, radi se o kupovini dva apartmana, tj. o gornjoj etazi. Vlasnik prodaje kucu podijeljenu na cestice (2 apartmana na gornjoj etazi i 2 apartmana na donjoj etazi),a prodaje odvojeno spremiste i cisternu.
S obzirom da tamo nema jos uvijek vodovod, cijeli objekt je spojen na cisternu. Zanima me ako netko kupi cisternu da li moze iskljuciti vodu svim stanovima ili istu moze mozda naplacivati? (meni je logicno da moze s obzirom da je vlasnik)

Trebam li u ugovoru traziti koristenje cisterne i sto da napravim da u buducnosti nemam problem, tj. da ne stanovi ne ostanu bez vode.
Isto tako je i za struju s obzirom da je glavni prikljucak na donjoj etazi, postoji li mogucnost iskljucenja struje ili slicno. (ne znam da li su brojila odvojena za svaki apartman ili ima samo jedno brojilo za cijeli objekt)

Hvala unaprijed
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekretnine sa tako nerješenim pravnim stanjem se ne kupuju.

Vlasnik treba prvo etažirati zgradu da se zna šta je čije, tj. šta je sadržano u apartmanima , a što je zajedničko vlasništvo. Što on ustvari prodaje?

Treba razdvojiti strujni priključak sa mjernim mjestima na svaki apartman ili na pojedinačno vlasništvo ili vas čeka loša budućnost jer tko će na jednom brojilu odrediti potrošak struje po svakom potrošaču? Tu ni brat bratu ne vjeruje.

Ako  nema vodovodni priključak već  cisternu istu treba pregraditi jer u budućnosti će zajedničko korištenje  vode donijeti nesagledive probleme i toplo vam savjetujem da se ne upuštate u taj biznis, ako vlasnik ne pristane na vaše zahtjeve. Postavlja se i pitanje rješenja distribucije vode po apartmanima, to je vjerovatno rješeno zajedničkom pumpom  iz cisterne, a treba biti izvedeno za svaku cjelinu posebno. Strah me je i pomisliti koliko bi vas svi ti radovi koštali da takvu nekretninu kupite. Nemojte!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija