Jump to content

Legalnost kuće


Lion7

Preporučene objave

Poštovani. Ako kuća ima uporabnu dozvolu (građena 1974.), i nadogradi se u produžetku ljetnom kuhinjom koja nije legalizirana, je li onda i ta prva uporabna dozvola nevažeća nakon dogradnje ili je taj dio kuće i dalje s uporabnom a ovaj nije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovaj dio kuće koji ima uporabnu dozvolu (građena 1974.) je zakonit, a nadogradnja u produžetku ljetnom kuhinjom koja nije legalizirana je nezakonito izvedena, pod uvjetom da na ovom zakonitom dijelu nisu naknadno nakon izdavanja UD poduzimani zahvati u smislu promjene (povećanja) gabarita. 

Ako jednog lijepog dana Sabor produži rok važenja Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ili donese novi Zakon, moći ćete ozakoniti i taj nezakoniti dio, s time da se zakoniti dio neće uzeti u obzir prilikom plaćanja naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru, ali će se zgrada trebati prikazati kompletna, te pritom shematski označiti koji je dio zakonit i temeljem čega je stekao taj status, a posebno obraditi nezakoniti dio zgrade. 

A sad da se vratim na prvi dio pitanja: u svakom slučaju bi za provjeru međa trebalo angažirati geodeta, a za provjeru usklađenosti zgrade s prostornim planom i utvrđivanje zakonitosti/nezakonitosti gradnje po mogućnosti nekog arhitekta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija