Jump to content

Prodaja četvrtine nasljedstva


AlphaGe3k

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Imam sljedeću situaciju.
Nasljedio sam 1/4 nasljedstva,  od kojih je i jedna nekretnina u kojoj nitko ne živi i cca 13ha zemlje, što šuma što oranica sto pašnjaka.

U podstanarstvu sam te mi se ukazala prilika da kupim dobru nekretninu, ali mi treba učešće pri podizanju kredita koje nemam. Izračunao sam u grubo na trk da bih mogao dobiti 20 000, samo što me ostali ne žele isplatiti nakon što sam molio doslovno godinama i pokušavao na sve ljudske načine doći do dogovora. Predpostavljam da četvrtinu nemogu prodati odnosno malo tko bi je i kupio. (Ako koga zanima dam sve ispod cijene ). 

Također sam tražio isplatu svoje četvrtine kuće koju bih danas sutra trebao nasljediti, na koju su mi se ovi doslovno narugali. Pročitao sam da je moguće kada dođe do ostavinske rasprave ne prihvatiti se 1/4 kao što sam se zeznuo prvi put nego tražiti novce te bi tim načinom kuća morala na prodaju/dražbu. Ako je itko bio u ovakvoj situaciji molim da pomogne jer nemam pojma što napraviti.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krivo ste pročitali. Morate prvo provesti ostavinsku raspravu i prihvatiti se nasljedstva. Isplatu možete dobiti ako vas već u tom trenutku netko od drugih nasljednika pristane isplatiti i onda se radi sporazum o tome. U ostavinskom postupku ne možete nikoga natjerati da vas isplati. 

Tek nakon ostavinskog postupka, kad se upišete kao suvlasnik nekretnine, možete pokrenuti sudski postupak radi razvrgnuća suvlasničke zajednice i onda će (ako ne postoji druga mogućnost podjele) cijela nekretnina ići na dražbu i, nakon prodaje nekretnine, novac biti podijeljen svim suvlasnicima razmjerno njihovim suvlasničkim udjelima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija