Jump to content

Pitanja na sudu - prekršaj posjedovanja marihuane


glavonja24

Preporučene objave

Pozdrav ekipa,

uskoro imam glavno ročište za moju žalbu na visinu kazne navedenog prekršaja.

Ono što me zanima jesu pitanja koja mi mogu biti postavljena na ročištu?

Najviše me zanima, s obzirom da sam nasjeo na policijsku foru pri ispitivanju i nažalost odao dobavljača, moram li ga spomenuti i na ovom ročištu ili da kažem da se ne sjećam ili nešto slažem?

Ne želim više nikoga petljati u ovo i želim da se što prije završi.

Hvala Vam svima na odgovorima :))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitat će ti optužni prijedlog, upoznati te s pravima i pustiti da se slobodno izjasniš na okolnosti posjedovanja. Nitko te neće pitati za dobavljača na sudu jer se sudi tebi za prekršaj i sudu je to irelevantno u tvom postupku, njih samo zanima tvoje posjedovanje.

Priznaješ, kaješ se i gotovo sigurno će ti sniziti kaznu ispod minimuma ako nisi pravomoćno prekršajno kažnjavan u zadnje tri godine, a osobito za isti prekršaj.

uređeno: od pseudonym
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, sinoc u kasnim nocnim satima mene i prijatelja na klupi uz more su pretresli policijski sluzbenici nakon cega su kod mene pronasli 3.2g marihuane. Oni su nakon toga protiv mene sastavili Optuzni prijedlog te su mi rekli da ocekujem poziv suda gdje cu se izjasnit… I da skratim mene zanima kakve sankcije da ocekujem u vezi ovoga prekrsaja jer san pocinio prekrsaj odbijanja testa za droge prije godinu dana pa me zanima da li ce uzet tu ka otegutnu okolnost i kakve da sankcije ocekujem? Takoder mene zanima dali cu radi ovog prekrsaja(posjedovanja marihuane) imati problema u buducnosti prilikom prolaska granice(obiteljski)? Takoder policajac mi je rekao kako mi navedeni prekrsaj nece imat negativnog odraza na buducnost zaposljavanja itd al nisam ga u vezi prelaska granica nista pitao.Evo postavia san dosta pitanja posto neman nikakvih iskustava ovo su mi jedina dva prekrsaja( nisu bezazlena to znam) pa svaka pomoc dobro dođe!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bit će novčana kazna nekoliko stotina eura (ovaj raniji prekršaj ti smeta samo u smislu da ne možeš reći da nisi kažnjavan), na granici ne bi trebao imati posebnih problema (ovisi na koga naletiš, ali s obzirom na okolnosti, male su šanse da će netko zapeti).

Vezano za zapošljavanje, školovanje i sl., bitno je samo ako je potrebna sigurnosna provjera, ali i tu ne bi trebalo puno smetati. Kad protekne 3 godine od presude, smatraš se rehabilitiranim i dalje nemaš nikakve brige.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija